В момента се обсъжда план как да бъдат евакуирани 18-те

...
В момента се обсъжда план как да бъдат евакуирани 18-те
Коментари Харесай

Събев: Забрана за влизане на руски кораби няма да засегне тези със стратегически суровини

" В момента се разисква проект по какъв начин да бъдат евакуирани 18-те български моряци, които са блокирани на кораба " Царевна " в пристанището на Мариупол. На стадий координиране е и предлагането за прекъсване на достъпа на съветски кораби на българските пристанища ". Това разяснява в Бургас министърът на превоза Николай Събев, съобщи БГНЕС.

По думите на Събев, възбраната за влизане на съветски кораби у нас ще има последици за българския бизнес.

" Тези ограничавания, които вероятно биха могли да бъдат наложени, не трябва да касаят нефтопродукти, газ, пропан- бутан, нуклеарно гориво и други стратегически първични материали за нашата стопанска система. Някои стандартни артикули, които могат да бъдат доставени чартирани с различен байрак. Много съветски кораби работят под различен байрак. Много съветски бизнесмени и притежатели на артикули и товари, в действителност не са с съветски байрак, а са с офиси и адвокатски фирми в Швейцария и т.н ", изясни Събев.

По думите му от момента, в който е почнала войната било ясно, че няма печеливши.

" Оттук нататък са единствено загуби. Очевидно е, че българският бизнес губи от всички тези ограничавания. В наш интерес е с сътрудниците от Европейски Съюз да създадем този стопански блок, който да принуди Русия да спре войната ", съобщи министър на превоза.

Председателят на транспортната комисия в Народно събрание Борислав Гуцанов съобщи, че се разисква проект за евакуация на моряците блокирани в Мариупол.

" Няма до момента някакви недоволства от страна на моряците. Имаше един от екипажа, който имаше предпочитание да се прибере в България, тъй че имаме непрекъсната връзка с корабособственика ", съобщи Гуцанов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР