В момента се извършва огромна манипулация от малка група хора,

...
В момента се извършва огромна манипулация от малка група хора,
Коментари Харесай

Здравният министър за ветото за лекарствата: Извършва се огромна манипулация

" В момента се прави голяма операция от дребна група хора, които извършват избрани частни корпоративни ползи ". Така здравният министър Кирил Ананиев разяснява наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху текста от закона за бюджета на здравната каса, който планува следващата година да има мораторуим върху заплащането на нови медикаменти.
Според Ананиев претекстовете на президента са „ минимум несериозни “ – че няма да бъдат равнопоставени всички жители и няма да имат опция да се лекуват. България е една от страните, които най-бързо вкарват новите молекули, счита министърът.
Използва се една доста чуствителна тематика като здравето на българина, в това число и на нашите деца, добави Ананиев. У нас няма заболяване, което да не е обезпечено с най-модерните, прилагани в Европа и света лекарства, сподели още министърът.
Според него става дума за проведени митинги, в които вземат участие дребна група хора, които вземат участие непрестанно в митинги, без значение от тематиката.
Ананиев изясни, че е приказвал с други здравни министри от Европейски Съюз, които се тормозили, че има напън да се заплащат нови молекули, без да е потвърден изцяло лечебният им резултат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР