В момента се говори за това кой ще бъде първи

...
В момента се говори за това кой ще бъде първи
Коментари Харесай

Йотова: Говори се кой ще бъде първи на изборите, но не как ще изглежда следващото правителство

В момента се приказва за това кой ще бъде първи на изборите, само че не и за това по какъв начин ще наподобява идващото държавно управление. Това разяснява пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Дано не стане по този начин, че по-късно отново президентската институция ще бъде отговорна за това, че няма да бъде формиран кабинет. Нито пръст няма подаден, да не приказваме за ръка. Темите, с които занимават българската общност, са някакво печелене на " псевдооскари " - конкуренция с разнообразни тематики за референдуми, замеряне с квалификации ", сподели Йотова. 

До този миг няма нито едно устойчиво предложение за това какво да създадем с цените, какво да създадем, тъй че стандартът на хората да е естествен в изискванията на рецесия, сподели още тя.

Вицепрезидентът разяснява и годишнината от спасяването на българските евреи.

Според нея тази дата би трябвало да се знае освен от тези, които са го претърпели, а по целия свят и България има дълг за това. 

" Преди години когато работех в Брюксел и всяка година се отбелязваше Денят на Холокоста, съвсем на никое място не ставаше дума за това, че България избави своите евреи - близо 50 000 души. Опитвала съм се доста пъти да опиша за тази история, за личностите, които оставят своите имена със златни букви в нашата история. Всички подвигаха плещи с изненада или ме изслушваха, без да вникнат в това, което приказвам ", сподели още Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР