В момента няма военни по българската границата, те имат готовност

...
В момента няма военни по българската границата, те имат готовност
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Около 1/3 са запълнени мигрантските центрове в страната

В момента няма военни по българската границата, те имат подготвеност да реагират при възможна бежанска вълна . Това съобщи пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Българските центрове за мигрантите са с дребен потенциал в този момент са запълнени на към 1/3 , добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той изясни, че нашите експерти наблюдават от много време протичащото се наоколо до нас.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи, че от 9:30 тази заран стартира незабавна среща при премиера Борисов поради мигрантската рецесия край границата . На нея ще вземат участие вицепремиерът Красимир Каракачанов, вътрешният министър Младен Маринов и управлението на Гранична полиция.

Припомняме, на 4 април над хиляда бежанци и мигранти напуснаха намиращия се край Солун лагер " Диавата " и направиха опит да се насочат към границата със Северна Македония. Те бяха тръгнали поради подправена вест, че границата е отворена и могат гладко да навлязат в Западна Европа. Полицейски елементи прекъснаха придвижването по пътя към Идумени и използваха сълзотворен газ, с цел да принудят мигрантите да се завърнат назад в лагера.
Те се бяха настанили на палатки и отказваха да се подчинят на управляващите . Тази заран в наличието на полицията мигрантите подвигнаха палатките си и с предоставените им рейсове се насочиха към центровете.

В отговор на протичащото се в Гърция Австрия удължи граничния надзор .
 Полицията в Гърция с крути ограничения против мигранти, напиращи да влязат в Македония
Полицията в Гърция с крути ограничения против мигранти, напиращи да влязат в Македония

Използват сълзотворен газ и палки

" Имаше апели да се съберат мигрантите (в Гърция и в Турция - б.р). Тази самодейност е " Конвой на вярата ". Те се събират по Facebook. Това че няма директна опасност за нашата страна не значи че не може да ескалира. Имаме подготвеност да се включат и патрули от Гранична полиция, да бъдат командировани чиновници и от други гранични пунктове, от Жандармерията ", сподели Иванов във връзка повода за нарасналото напрежение измежду мигрантите в южните ни съседки.

Със заповед на Министерство на вътрешните работи всекидневно всички шефове на служби наблюдават ситуацията, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Нямаме този интензивен напън от предходни години " - по този начин Иванов отговори на въпроса на водещия: " От началото на годината до в този момент какъв брой нелегално преминаващи границата ни жители са арестувани ".

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи пояси, че планът за краткотрайни центрове е от 2016 година Идеята е те да са от затворен вид . В тях мигрантите ще бъдат настанени при първичните дейности.
 Петима задържани в Димитровград при спецоперация
Петима задържани в Димитровград при спецоперация

Полицаите ревизират група за лихварство и рекет, изясни главсекът на МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР