В момента няма условия за мое посещение във Франция за

...
В момента няма условия за мое посещение във Франция за
Коментари Харесай

Радев: Няма причини за моя визита при Макрон за Македония

В момента няма условия за мое посещаване във Франция за разискването на проблема със Северна Македония. Това съобщи в Пловдив президентът Румен Радев. Той съобщи, че това не може да стане защото сега западната ни съседка не извършва Договора за другарство и добросъседство нашата страна. Изказването му бе във връзка информациите, че дружно с премиера Кирил Петков ще гостуват на френския президент Еманюел Макрон.

На срещата се чака България да утвърди предлагането на президента на Франция за повдигането на ветото от наша страна за започване на договаряния на Северна Македония за участие в Европейския съюз. Радев беше безапелационен, че последната инстанция, което би трябвало да се произнесе по този въпрос е народът, а не Народното събрание.

Той добави още, че нашата страна би трябвало да постави старания да интегрира украинските бежанци, само че и самите те би трябвало да съблюдават условията на българските управляващи. Румен Радев добави, че при актуализацията на държавния бюджет би трябвало да бъдат отпуснати повече средства за защита. В Пловдив президентът откри откри 15-ото издание на интернационалната галерия за отбранителната промишленост „ Хемус “ в пловдивския панаир. Той акцентира, че и тазгодишното издание ще разкрие високия капацитет на военната ни промишленост и просвета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР