В момента няма алтернатива на това правителство. Хората бързат да

...
В момента няма алтернатива на това правителство. Хората бързат да
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев: В момента няма алтернатива на това правителство

В момента няма опция на това държавно управление. Хората бързат да видят резултати и такива има, само че те не са по този начин забележими в общата картинка. Въпросът е с артикулацията на тези резултати и с ясните и точни цели, които си е сложило държавното управление, съобщи министърът на културата Кръстю Кръстев.
По думите му, неналичието на пари е една от " болките ", само че те не са най-важното. Трябва да има съществени планове. Има страхотни хрумвания и концепции в региона на културата, въпросът е да се подредят в планове и да се знае какво да се реализира с тях. " Културата е функционалност на цялото ни общество - на стопанската система, на нравствеността. Ние започваме да се сърдим, че тя не е това, което ние бихме желали да бъде. Опитваме се да я подредим, да успокоим системата и анализирайки я, да си слагаме ясни и точни цели, които да реализираме ", сподели министър Кръстев.
Той акцентира, че в това държавно управление културата не е в тежест, те просто желаят да я схванат, да вникнат в проблемите и да ги вземат решение. Понякога някои браншове не са подготвени да усвоят средствата, които имат - това е казусът, върху който се работи, добави той:
" Културата би трябвало да каже от какъв брой пари тъкмо има потребност и министърът на финансите Асен Василев е заречен обществено, че ще ги откри и ще ги обезпечи. "
Трансферът на средства от културата беше съветван и ние направихме всичко допустимо парите да стигнат до проблемите, които те имаха да вземат решение, разяснява министърът:
" Културата е скъпо наслаждение, само че тя е лицето на една нация, на един народ, на една стопанска система, на една политика и това е общоизвестно предписание. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР