В момента най-ниската цена на ново жилищно строителство в строеж

...
В момента най-ниската цена на ново жилищно строителство в строеж
Коментари Харесай

Пазарът полудя! Луксозните комплекси - тотален хит

В момента най-ниската цена на ново жилищно строителство в градеж в Пловдив е 650 евро/кв. м, а най-висока 1300 евро/кв. м, настояват брокери от пловдивските организации за парцели. Това прави междинна цена от 975 евро за квадратен метър.

Цените в супер център са 1200-1300 евро/кв. м, а в необятен център са сред 800 и 950 евро/кв. м. В Кършияка варират от 750 до 950 евро/кв. м според от местоположението. Около Хирургиите квадратният метър се харчи по 750 евро/кв. м, а по покрайнините на квартала може да се откри и равнища 550 евро/кв. м. В Кючук Париж цените на жилищата в градеж са 650-700 евро/кв. м.

Най-динамични обаче остават цените на парцелите в кв. „ Западен ” и кв. ”Христо Смирненски ”. Допреди 3 години кварталът беше един от най-евтините, само че с идването на британските студенти във ВМИ се трансформира в най-скъпия. Брокерите имат поради региона към МОЛ Пловдив - там в градеж цените стигнаха до 940 евро/кв. м.

Ето и някои от

настоящите планове в зоната

В „ Западен ” на бул. Пещерско шосе се строи Paradise Home. Сградата е пред акт 15, настояват вложителите от B S Buildings, които са познати на пазара с първокласните си жилищни планове на „ Хан Тервел ”2 и “Нестор Иванов ”15. Те залагат на модерното строителство с тухли Винербергер, изолираност на Церезит и дограми на Etem. До 2 месеца се чака постройката да има акт 16, в нея ще има 48 жилището със междинни квадратури от 69 до 138 кв. м. „ Азалия Парк ” пък е следващата инвестиция на „ Арх Ситистрой ” - това е нов жилищен комплекс от затворен вид, който се построява в пловдивския регион „ Западен “. Добрата инфраструктура е едно от преимуществата му и го прави извънредно отзивчив. Различното е, че с цел да бъдат атрактивни за купувачите, вложителите оферират изцяло обзаведени жилища в няколко стила -класически, съвременен, рустик и лофт.

Така взривът в построяването на нови жилищни обекти

трансформира Пловдив в строителна столица на България.

Разнообразието на пазара обаче е очевидно ​- на него могат да се намерят както типови (еднакви) планове, по този начин и планове, в които удобството, уютът и комфортът на обособения човек са водещи полезности в реализацията за бизнесмените. В последно време в Пловдив се появиха архитектурни перли като „ Magnolia 4 ”, „ Azallia Park ”, “Toscana Residence ”, „ Plovdiv City Park II, „ Kamenitza Residences “, „ Paradise Home ”, „ Markovo Villas Park ”, “Regatta Park West ”, „ Green Home Residence ” - до неотдавна те бяха селектирани в галерия в Цар -Симеоновата градина. Експозицията е част от състезанието за вложения в недвижими парцели в Пловдив „ Real Еstate Investment ” 2019, проведен от в. „ Строителство Имоти “.

Експертът: Малко вложители вършат прединвестиционен разбор

Добромир Ганев, пpедcедател на УС на Национално съдружие Недвижими парцели (НСНИ).

Проблемът не е в строителството на типови (еднакви) планове. Този метод редуцира някои разноски на вложителите и дава опция на пазара да се предложи по-ниска последна продажна цена. Проблемът по-скоро е в вярната преценка на вложителите в кои региони е уместно да употребяват сходен метод.

В ежедневната си консултантска активност през годините съм схванал, че доста малко от вложителите в страната ползват положителните бизнес практики на първичен прединвестиционен разбор, feasibility study разбор, разбор за highest and best use и други Тези подходи дават опция, от една страна, да се сътвори допустимо най-желаният от крайните евентуални клиенти артикул със съответните качества и характерности (като функционалност, дизайн, употребявани материали и технологии), а от друга, инвеститор​ът да осъществя допустимо най-висока възвръщаемост от своята инвестиция и цялостната продажба на единиците или плана да бъдат осъществени за най-кратък интервал от време. Правилното таргетиране и маркетиране също не всеки път се ползва задоволително сполучливо и професионално от част от вложителите като наложителни процеси.

Жилището има обществен статут и съхранява парите ни

Ирена Перфанова, НСНИ

Жилището има обществен статут - то е нужно на хората, с цел да живеят в него. Но заради обстоятелството, че инвестицията в недвижими парцели е един от най-хубавите принадлежности за запазване на парите във времето и евентуален източник на спомагателни приходи, доста хора влагат в парцел, без даже да се замислят какво ще вършат с него, постоянно спекулативно. Когато има търсене на парцели, предлагането на ново строителство се усилва, цените също. Така сътворяваме един пазар на остатък от гледна точна на обществения статус на продукта жилище. Затова данъчните политики, които пораждат по-високи отговорности, когато един парцел не извършва функционалността си, имат публично образователен темперамент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР