В момента наблюдаваме позиционна игра, в която противниците по много

...
В момента наблюдаваме позиционна игра, в която противниците по много
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Очертава се Борисов да бие сервиса пръв

В момента следим позиционна игра, в която съперниците по доста забавен метод се ориентират към разнообразни цели. Те играят за облик, без да вършат никакви сметки. Засега обаче не съумяват. Това съобщи социологът Андрей Райчев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Предишните ръководещи станаха дясната мощ в България с изгонването на съветските дипломати. Това беше чиста нелепост. От позиция на това, че България попадна във фокус, в който са Полша, Литва и Латвия. България е най-русофилската страна в Европейски Съюз. Да се вършим на втори Зеленски бе ненужно “, изясни той

По думите му в този момент „ Продължаваме промяната “ вършат много опасен ход. Те до момента живееха в една доста удобна обстановка, в която от ляво и дясно нямаха критици, само че в този момент ще получат десен критик в лицето на „ Демократична България “. Те откриха още един фронт. Те се усещат мощни и играят за победа на изборите. Същото е и при Борисов. Двете обединения се разпознават като съществени съперници. Това за Борисов е триумф, тъй като до неотдавна той беше в защита – в този момент при него няма защита, а маневри. Най-важният въпрос е кой ще бие пръв сервиза. Нещата отиват натам, че Борисов ще го направи “, счита социологът.

„ При Движение за права и свободи има един огромен проблем – емиграцията понижава. Те мъчно към този момент се борят за 300 000. Те не се изявяват като ярка съпротива и изчакват. Това е класическото им държание. В лицето на господин Пеевски те са сатанизирани незаслужено “, съобщи Андрей Райчев.

Електоратът на Движение за права и свободи понижава поради хората, които отпътуват в Европа. Трудно могат да съберат 300 000 души. Ахмед Доган съм го следил 30 години. Никога не желае да стои в стая с една отворена врата, а желае да има две.

„ Абсурдът е, че всички се бият един с различен, а Българска социалистическа партия съумя да се сбие със самата себе си. Лявото върви натам да има под 200 000 гласа, не дай си Боже “, предвижда социологът.

„ Теоретически коалиция все още не е допустима, само че доста би трябвало. След 2 октомври ще им се наложи да проучват обстановката и да решат какво ще последва “, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР