В момента между 540 000 и 850 000 непознати вируси

...
В момента между 540 000 и 850 000 непознати вируси
Коментари Харесай

Между 540 000 и 850 000 непознати вируси в природата заплашват хората

В момента сред 540 000 и 850 000 непознати вируси в природата към момента могат да обиден хората. " Оказва се, че като подхващаме дейности против пандемиите, способстваме и за климатичните промени и биоразнообразието и това е нещо положително ", споделя зоологът Петер Дасцак, ръководител на панела от научни специалисти, които са направили проучване по поръчка на Междуправителствената платформа за научна политика за биоразнообразие и екосистемни услуги (IPBES), в която вземат участие над 130 страни.

Изследователите са открили, че близо половината от към един милион и седемстотин хиляди неоткрити вируси в природата може да са способни да заразят и индивида. Дейности като търговия с диви животни, бракониерство, изсичане на гори, с цел да се разчистят терени за развъждане на соя или маслена палма основава рискова непосредственост сред хората и патогените. Учените означават, че COVID-19 евентуално произлиза от прилепи и е почнал разпространяването си измежду хората на пазар в Китай.

Пандемии ще се появяват все по-често, ще се популяризират по-бързо и ще убиват повече хора спрямо COVID-19, в случай че човечеството не предприеме по-дръзки дейности за преустановяване на унищожаването на природата, предизвестяват 22-мата интернационалните специалисти, създатели на отчета, който може да видите

Според учените, отбраната на тропическите гори и други богати екосистеми ще помогне за закъснение на климатичните промени, ще избави скотски, птичи и растителни типове и ще предотврати разпространяването на пандемии. Справяне с факторите, предизвикващи рисковете, справяне с обезлесяването и търговията с екземпляри от дивата флора и фауна, данъчни политики с висок риск са измежду решенията, обобщават създателите на отчета.

Задълбочено за отчета - четете в

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР