В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор

...
В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор
Коментари Харесай

Драганов: Хотелиерите, които имат възможност, би трябвало да продължат обслужването на бежанците

В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор е страната и това е Държавната организация за бежанците. Договорът е сред Държавната организация за бежанците и съответните хотелиери. Средствата са от Европейския съюз и от страната. Това сподели в " Денят стартира " доцент Румен Драганов от Института за разбор и оценка на туризма.

Той разяснява, че хотелиерите, които имат опция, би трябвало да продължат обслужването на бежанците. " Водещото тук е какво ще бъде по-добре за самите бежанци - не толкоз за хотелиерите. Хотелиерите се изтезаха - те доста дълго време не получаваха пари. "

Драганов напомни, че в помощ на бежанците се включиха доста жители, които предоставиха квартири, включиха се снабдители на храни, защото първоначално никой не беше квалифициран за тази обстановка. Самите украинци декларират, че са удовлетворени от предоставените им услуги. Можем да кажем, че туристическият бизнес се е справил добре.

Сега сме в ниския туристически сезон и има опция за настаняване, защото заетостта на легловата база е под 17%. Ако страната среща усложнения да трансферира бежанците от едно място на друго, може би е по-добре да останат там, където са, до момента в който се устроят. Още повече, че хотелиери показват предпочитание това да се случи.

По думите му сега и хотелиерите са удовлетворени, тъй като 40-те лв., които се заплащат, са задоволителни, с цел да се покрият разноските.

Войната в Украйна не е спряла и бежанци стартират да идват, тъй че държавното управление ще би трябвало да вземе решение по какъв начин ще действа с настанените към този момент украинци, както и с новопристигащите.

Той разяснява и идния туристически сезон, като изясни, че се чака той да бъде по-скъп. Прогнозира, че ще има компании, които ще пострадат, защото няма да могат да реализират равнище на приходите надлежно на актуалната обстановка. Акцентира, че сега се следи нараснало харчене на пари, част от което е ориентирано към туризма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР