„В момента има блокирани българи в Бердянск и за съжаление

...
„В момента има блокирани българи в Бердянск и за съжаление
Коментари Харесай

Евакуацията от Украйна: В Бердянск има блокирани българи, ситуацията там е много тежка

„ В момента има блокирани българи в Бердянск и за жалост на този стадий обстановката там е доста тежка. 160 коли от Мариупол през днешния ден са избягали под паника от бомбардировките и са стигнали до Бердянск. В момента там тече настаняване на тези хора, само че измежду тях съответно няма българи “, изясни в ефира на bTV Антон Марков - шеф на ситуационния център към Министерството на външните работи.

Зам.-кметицата на града е от български генезис и сме в непрекъсната вразка с нея, добави той.

По думите му евакуацията от Украйна се реализира по един единствен метод – на място, а единствените зелени коридори са посредством жп влаковете.

„ Очакваме петима български жители да тръгнат всеки миг от Киев с трен и да дойдат след към 20 часа в Полша “, сподели още Антон Марков.

От началото на спора общо евакуираните са над 2500 души, това са български жители, членове на техните фамилии и украинци с български генезис, посочи той.

При опит да се желаят пари от хора, които се изтеглят, Антон Марков предложи българските жители да се обръщат към консулите ни на граничните пунктове с Румъния – на Сирет, Исакча и Джурджулещи, както и на границата с Молдова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР