В момента е важно да има работещо правителство и парламент.

...
В момента е важно да има работещо правителство и парламент.
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Ако пратим сега оръжия на Украйна, оголваме нашата армия

В момента е значимо да има работещо държавно управление и парламент . Това съобщи военният министър Драгомир Заков пред бТВ.

По тематиката за разпадналата се коалиция и въпроса дали държавното управление ще оцелее като държавно управление на малцинството, Заков разяснява, че българската политическа класа е изправена пред тест за държавност . Пред страната има доста съществени провокации, доста шокове предстоят в идващите 6-9 месеца , счита Заков.

Няма консенсус, който да е неосъществим , уверен в военният министър и прикани цялата политическа класа би трябвало да прояви зрялост.

В момента няма по какъв начин да помогнем с оръжия на Украйна , стана ясно още от мненията му във връзка настояването на Украйна България да прати далекобойна артилерия и муниции. Министър Заков съобщи, че страната ни няма опция за това, защото " в случай че пратим в този момент, ще оголим нашата войска, а това не е отговорно ".

" За да се попълни още веднъж нашето въоръжение, са нужни няколко месеца ", изясни той и настоя че има потребност от дълготрайни тактики. Той отхвърли тезата на някогашния длъжностен министър проф. Тодор Тагарев, че страната ни има задоволително оръжия в запас и може да си разреши да прати сега желаното от Украйна въоръжение.

Военният министър отклони въпрос дали е бил отчаян от актуализацията на бюджета, както отчаян е министърът в оставка на Има Такъв Народ Гроздан Караджов. Заков изясни, че гласуваният в Министерски съвет план за актуализация на бюджета не е финален и краен вид, а може да се внесат промени сред първо и второ четене, което да докара и до актуализация на бюджета за защита. Драгомир Заков настоя рационализация на армията да продължи.

Драгомир Заков разяснява още веднъж случая със самолета, минал през седем страни - този случай не е тайнственост. Той не съставлява опасност, а и е летял по маршрут, който не съставлява опасност. Вероятно се касае за банален случа, регистрира министърът на защитата. Заков дефинира като нечиста сделка опасенията, че самолетът е тествал по какъв начин охраняваме въздушното ни пространство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР