В момента дейността на Агенцията продължава по план-график, въпреки че

...
В момента дейността на Агенцията продължава по план-график, въпреки че
Коментари Харесай

Към момента дейността на ДАБЧ продължава

В момента активността на Агенцията продължава по план-график, макар че не е ясно какво ще се случи отсега нататък. Това сподели Димитър Владимиров – изпълняващ длъжността ръководител на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), по време на съвещание на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина.

„ При всички положения след случилото се на 29 октомври меко казано бе затруднена активността на Агенцията, защото функционалностите на ръководител и основен секретар въпреки всичко са много значими. По отношение на работата с жители Агенцията спря работа единствено за една седмица. Но продължаваме да си изпълняваме активността по план-график “, сподели още Владимиров, представен от " Фокус ".

По думите му Агенцията прави проекти и за следващата година.

„ Въпреки че не е ясно нататък какво ще се случва, защото от медиите знам, че министър председателят е предложил вид за закриване на Агенцията. Продължаваме да одобряваме жители, издаваме удостоверения, опитваме се да наваксаме периода на издаване. През 2017 година сме приели 15 500 заявки и сме издали 21 000 удостоверения, за 2018 година до момента сме приели 15 300 заявки все още и сме издали към 30 000. Което значи, че съумяваме да наваксваме със периодите и в това време да ги съкратяваме “, съобщи той.

Припомняме, че към ДАБЧ избухна корупционен скандал, откакто стана ясно, че управлението е прибирало хиляди левове, с цел да издава на чужденци документи за българско поданство. В следствие министър председателят Бойко Борисов изиска закриване на институцията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР