В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме

...
В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме
Коментари Харесай

Василев сподели дали БСП са потенциален коалиционен партньор за ПП

В момента Българска социалистическа партия не са евентуален съдружен сътрудник за " Продължаваме промяната " и не се чака да беседват за втория мандат. Това съобщи съпредседателят на партията Асен Василев.

Причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота.

" Хартиената бюлетина е метод да се върне статуквото на власт - това е ключът към локалните избори. На предните локални избори имаше съвсем 500 000 невалидни бюлетини. Българска социалистическа партия не желае почтени избори за кмет ", уточни Асен Василев в ефира на Българска национална телевизия.

Според него хартиеният избор в този момент ще докара до към 190 000 недействителни гласа. " Продължаваме промяната " са почнали предварителни диалози с " Демократична България " за втория мандат и за вероятно издигане на общи претенденти за локалните избори, сподели още Василев.

" Българска социалистическа партия и да ни поддържат, и да не ни поддържат, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " са 130 депутати. Тоест няма по какъв начин този парламент да излъчи държавно управление, което да не е подкрепено от една от тези три партии ".

Ако се стигне до втори мандат, " Продължаваме промяната " ще предложат кабинет и управническа стратегия, само че няма да търсят поддръжка от ГЕРБ.

" От Българска социалистическа партия ще търсим поддръжка по тези политики, които като съпротива поддържаме. За кабинет няма по какъв начин да имаме диалог, в случай че те желаят хартиената бюлетина да се случи по този метод и те го знаят през цялото време ".

На срещата ГЕРБ-ПП е имало единодушие по всички политики, като единственото терзание е било бюджетният недостиг, съобщи Василев.

" Ние бяхме създали калкулации и ясно показахме че е допустимо всички политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е 2.1%. Можем да имаме спомагателни експертни диалози по макрорамка, само че истината е, че е изцяло допустимо всичките политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е под 3%, без да се нарушава фискалната рамка ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР