В момента българо-турската граница не се пази от оградата, а

...
В момента българо-турската граница не се пази от оградата, а
Коментари Харесай

Главният комисар на МВР: Оградата на българо-турската граница се преодолява буквално за една минута

В момента българо-турската граница не се пази от оградата, а от чиновниците на полицията, на жандармерията, военнослужещите. Те са хората, защитаващи границата. 

Това разяснява основен комисар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. 

Оградата единствено ги подкрепя. Причината е, че тя е построена по подобен метод, че се преодолява от мигрантите. Буквално за минута оборудването се преодолява. Ето за какво ние непрестанно работим по неговото възобновяване. До края на предходната година се поддържаха от армията, а в този момент от гранична полиция. За да бъде нашата отбрана на границата ефикасна, трябвав  да се приложи комплекс от ограничения, уточни той.

Тези ограничения са както живо наличие, по този начин и набор от техника - сензорни лии, видеонаблюдение, термокамери. Такива има, само че не всички са в положително положение. Полагат се огромни старания сега за тяхното поправяне, за надграждането им, реновирането им и надлежно са задвижени планове за покриване със сензорни линии термо и видеосистеми на секторите, които не са обезпечени по този метод, уточни той.

Става дума за 110 км. Всички компании, които оферират нужните уреди бяха извикани да предложат своите механически решения. Бяха отсети и към този момент тези поръчки са в напреднала фаза, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР