В момента 100 човека заразяват 111. Заразата разпространява обхвата си.

...
В момента 100 човека заразяват 111. Заразата разпространява обхвата си.
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Пожарът COVID-19 гори неравномерно

В момента 100 индивида заразяват 111. Заразата популяризира обсега си. Като цяло обстановката е търпима, само че се чака постепенно утежняване. Пожарът гори неравномерно. Когато едни области се подпалят, тези, които горят сега, ще са изгорели. За да приказваме за апокалиптични сюжети всички области би трябвало да горят по едно и също време. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов. 

Той чака разновидността " Омикрон " да е доминираш до няколко седмици. " Още би трябвало да се бори, с цел да станат дейните случай 10 000 дневно ", съобщи проф. Витанов. 

И добави: " Не се чакат внезапни пикове нагоре, защото няма материал ".
Проф. Николай Витанов: Новият анти коронавирус проект е въз основата на мои калкулации
Част от новия проект за справяне с коронавирус рецесията се базира на мои калкулации. Това призна математикът проф. Николай Витанов в тв излъчен...
Прочети повече
Според него когато се взема решение за локдаун, би трябвало да се гледа не  единствено броя на заетите кревати, а и дали има кой да ги лекува.

Попитан по кое време ще мине петата вълна проф. Витанов отговори, че " Омикрон " ще реализира доминация до края на седмица. " Ще ни държи няколко седмици. Втората половина на февруари ще сме минали максимума и ще вървим надолу ", изясни той.

Математикът не чака повече от 2-3 дни с 15 000 инфектирани дневно.

По думите му най-тежко сега е ситуацията в Силистра, Русе, Велико Търново и Габрово, където няма университетска болница и медицински университети.
Проф. Витанов: Апокалипсисът се отсрочва
Ще гоним нови върхове. Апокалипсисът се отсрочва. Това сподели математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. По думите му това, което се случва...
Прочети повече
Според него, в случай че нищо не се направи в тези области, интензивните кревати ще се запълнят на 80%: “Обикновено тоталният локдаун за 10-тина дни трансформира картината. Очакванията са да не се доближи до запълване на леглата ”.

Относно смъртните случаи специалистът разяснява: “В момента имаме мъртвило. “Делта ”намалява, а “Омикрон ” не е още доминантен. При “Омикрон ” смъртността е по-ниска ”.

“Ако обаче ограниченията се провиснал, повече хора ще се заразяват и ще си отидат ”, приключи проф. Витанов.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР