В момент на отношенията между партньорите могат много да се

...
В момент на отношенията между партньорите могат много да се
Коментари Харесай

8 филма, които разкриват колко сложни могат да бъдат отношенията между хората

В миг на връзките сред сътрудниците могат доста да се променят – все отново в никакъв случай до този миг не сме изкарвали толкоз доста време дружно. Редували сме стоенето до печката с динамичността на професионалния живот, подмятанията на половинката със задушевни диалози с приятелки на по чашка вино. Но в този момент внезапно сме единствено двамата, а като бонус идват и децата и/или някой и различен домакински любим. Все по-рядко има кой да ни изслушва и да ни дава кураж, а там където е имало недоразумения, те в съществени фамилни рецесии. Хубаво е обаче да се знае, че връзките сред дамите и мъжете постоянно са били многопластови и на никое място няма идеална естетика – с или без ковид. Това го потвърждава и нашата селекция от филми, които разкриват какъв брой комплицирани са страстите сред двата пола.

" Брачна история "

Горещо прочувствен и грубо реален, режисираният от Ноа Баумбах филм споделя историята на Никол   () и Чарли (Адам Драйвър). Тя е нежна, русокоска с големи бездънни очи, актриса, изоставила ранна кариера в Холивуд, с цел да играе в самостоятелен спектакъл в Ню Йорк. Причината е, че се е влюбила на " втората секунда " в " големия непохватен мечок " Чарли – висок чернокос режисьор с непосредствен и изострен взор, необятни рамене и присъщ гений. Двамата са се допълвали, 10 години са работили крепко, с цел да стигнат до постановка на Бродуей, имат приятно, будно и палаво, искрено и чисто дете – Хенри (Ажай Робъртсън). И тъкмо в този миг всичко се разпада – Никол взема решение да следва подтиснатите си стремежи и да се насочи към Лос Анджелис, което води естествено до разлъка и бракоразвод. Но преди края Баумбах ни повежда по трънливия път на, с цел да ни покаже какъв брой нежни са те. 



" Блу Валънтайн "

и (за ролята получава номинация за " Оскар " ) са симпатична двойка с малко хлапе, чиято връзка наподобява изчерпана. И двамата се обичат, само че май по-скоро по табиет и в един миг това им идва допълнително. За мен е доста същинска, само че за някои – в това число и за Гослинг, тя е почти като хорър филм. Режисьорът Дерек Сианфранс съумява да направи покъртително трагична дисекция на един разпадащ се брак " по Станиславски ", който в изискванията на пандемия наподобява още по-реалистичен. Той слага публиката в тясна, от време на време задушаваща непосредственост до една умираща връзка. Филм, който натъжава, в случай че сме във връзка, изключително в този момент – когато сме затворени компактно до колегата ни.  



И още...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР