В миналото бяхме свикнали да си слагаме по едно на

...
В миналото бяхме свикнали да си слагаме по едно на
Коментари Харесай

VW Golf 8 R показа по-добри характеристики от заводските

В предишното бяхме привикнали да си слагаме по едно на разум при заводските характерности и леко да ги покачваме, без значение дали ставаше въпрос за разхода на гориво, ускорението до 100км/ч или пък оптималната скорост. Напоследък наподобява, че автомобилните производители работят по тъкмо противоположния метод и новите коли се оправят много по-добре от описаните от завода данни.

Последният подобен случай визира Golf 8 R, който доближи оптималната скорост от 289км/ч при тест на немски аутобан и съумя да усъвършенства доста времето от 0 до 100км/ч, което от VW показват. Разбира се, всичко доста зависи от другите условия на които са направени тестванията, само че въпреки всичко постоянно се радваме да получаваме повече в сравнение с чакаме.

Хечбекът се задвижва от 2.0-литров турбо бензинов мотор с 320 конски сили и оптимален въртящ миг от 420 нютон метра, излъчен към четирите колела. В случая трансмисията е автоматизирана, само че ръчна с 6 предавки също е налична.

При първият опит за ускоряване от 0 до 100км/ч, който е и най-правилен съгласно снимащият клипа, Golf-ът дава време от 4.51 секунди, което е с близо две стотни по-малко от рекламираните от VW данни. След включването на функционалност, взимаща под внимание лекото напредване на колата при старт, времето спада до 4.33 секунди, само че както споменахме, това не е най-правилното замерване.

След няколко старта, Volkswagen-ът се насочва към аутобана, където данните също надминават тези, които от немската компания популяризират. Според километража, хечбекът доближава 289 километра в час (277км/ч по GPS), макар че е електронно стеснен на 270км/ч. Вижте видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР