В Мианмар започна един от най-впечатляващите фестивали в света. Десетки

...
В Мианмар започна един от най-впечатляващите фестивали в света. Десетки
Коментари Харесай

Въздушен спектакъл с балони в Мианмар

В Мианмар стартира един от най-впечатляващите фестивали в света. Десетки хиляди гости се събраха, с цел да следят издигането на великански фенери с парещ въздух, украсени с най-различни украшения и светлини. Но хубостта на събитието не спря до такава степен - от самите балони бяха разпръснати стотици фойерверки.

Началото на въздушния театър е заложено в будистките легенди и митове. Една от тях гласи, че един път Буда отрязъл косата си и я изпратил към небето с фенер. Косата му не паднала, което означавало, че била призната от ангели.

В днешно време стотици хиляди фенери се палят в домовете на будистите. Но в планинския град Тангуй, празникът е в пъти по-грандиозен.
Ашиш Танкар: Това, което виждате зад мен е ужасно достижение. От епохи ние честваме този празник и всяка една година има нещо ново, което си заслужава да бъда забелязано.
Цената на един фенер да варира от 1000 до 4000 $. Това не стопира участниците да покажат своите артистични умения, свързани с еднократното хвърчене. От фенери с лика на първия президент на страната, до такива, на които са изрисувани свещени храмове и животни, всички те се издигат до момента в който разпръскват фойерверки.
Дейвид Жу: Когато балоните ни се повдигнат и фойерверките се разпилян, това е момент, който не може да бъде съпоставен с различен.
Повече от 400 балона полетяха над града по време на тазгодишния фестивал. Той ще продължи до 22 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР