В месеца, в който отдаваме почит на българската писменост, култура

...
В месеца, в който отдаваме почит на българската писменост, култура
Коментари Харесай

Кметът на Община Несебър връчи почетни плакети на изявени ученици

В месеца, в който отдаваме респект на българската книжовност, просвета и култура, кметът на Община Несебър Николай Димитров връчи почетни плакети на изявени възпитаници от СУ „ Любен Каравелов “. Отличителните знаци са за високи резултати, реализирани на олимпиади, надпревари и шампионати, както и за издигане престижа на учебното заведение. Наградени са зрелостниците Илина Пикова и Семен Станев, както и седмокласничката Мая Минкова. На церемонията по връчване на почетните знаци, която се състоя в кабинета на градоначалника, участваха шефът на СУ „ Любен Каравелов “ Ирина Велкова и двамата зрелостници.

По време на срещата кметът Николай Димитров акцентира, че с помощта на професионализма и всеотдайността на учителите и техните надарени възпитаници, СУ „ Любен Каравелов “ – Несебър продължава да затвърждава имиджа си на просветителна институция с високи достижения в образованието на своите ученици. Градоначалникът бе безапелационен, че триумфите на учениците са освен самопризнание за труда на техните преподаватели, само че мотив за горделивост за всички жители на Несебър.

Предоставяме на Ваше внимание информация за отличените възпитаници от СУ „ Любен Каравелов “:

Илина Пикова е една от най-изявените ученички на несебърското учебно заведение. Тя е притежател на два златни медали в две следващи години (2021 година и 2022 г.) от Националния географски фестивал. През 2021 година е лауреат на Националния книжовен конкурс „ Николай Хрелков “ – класирана на трето място в своята възрастова група с есето „ Европейци сме ний, но все не сме до такава степен! “. През 2020 година в конкурс за мултимедийна презентация на тематика „ Будителите на моя роден край, които би трябвало да помним “ презентацията й за Жулиета Шишманова е измежду отличените със специфична премия. За чудесно показване е наградена и на 7-мата Национална конференция по гражданско обучение „ Семейство – учебно заведение – общество “.

Семен Станев също е измежду учениците, с които учебното заведение се гордее. През тази година той реализира най-голям резултат и стана лидер измежду класиралите се за Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации в цялата страна дванадесетокласници. На същата олимпиада през 2021 година Семен зае първо мястото измежду всички единадесетокласници в региона. На 25-та ученическа философска конференция „ Човек – свят “ през 2021 година той се класира за присъединяване на национално равнище. През 2021 е измежду класиралите се за регионалната конкуренция на олимпиадата по български език и литература.

Пример за подражателство е и Мая Минкова. Едва в седми клас тя към този момент има насъбрани голям брой медали от разнообразни влиятелни математически надпревари. 2022 година стартира със златен орден от Международния шампионат „ Математика без граници “. През 2021 от същия шампионат печели два златни медала и един сребърен. През предходната година ученичката реализира оптимален брой точки и заема първо място от математическото съревнование „ Европейско кенгуру плюс “. През 2020 година с изключение на две златни оценки от „ Математика без граници “, Мая печели цялостен комплект медали от Коледно математическо съревнование и шампионатите „ Св. Николай Чудотворец “ и „ Иван Салабашев “. През 2018 година също печели златен орден от „ Математика без граници “. Мая Минкова реализира впечатляващ резултат и на регионалната олимпиада по български език от 2022 година – тя е първа в региона измежду своите връстници. През 2019 година ученичката е отличена с първо място в категория Young Learners от 4-тото Национално съревнование по британски език по формата PTE.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР