В месечните кампании са включени още: скрининг на щитовидна жлеза,

...
В месечните кампании са включени още: скрининг на щитовидна жлеза,
Коментари Харесай

ЛИНА предлага профилактика след COVID-19 и пълно изследване с 34 показателя


В месечните акции са включени още: скрининг на щитовидна жлеза, проучвания на полови хормони, туморни маркери, витамини и тест за женско здраве Фемофлор скрийн

Мащабната  на „ ЛИНА ” продължава и през месец февруари.  В нея са включени разнообразни пакети с проучвания на преференциални цени, за които можете да посетите всеки от независимите филиали на лабораторията в град    Не се изисква авансово записване на час или направление от доктор. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

Профилактични акции – февруари 2022 

Пълно  проучване на кръв на понижена цена от 49,50 лева на 25 лева

Това е акцията с най-вече разбори:  кръвна картина с 16 индикатора + кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, билирубин-общ, билирубин-директен,  алкална фосфатаза (АФ), гамаглутамилтрансфераза (ГГТ), калий (К), натрий (Na) и хлориди (Cl). Изследването дава информация за общото здравословно положение на пациента, като е целесъобразно  да се прави заран на гладно.

Коронавирус - биохимичен панел на понижена цена от 62 лева на 38 лева

Комбинацията от феритин, D–димер, C–реактивен протеин и LDH насочва дали в организма на човек протича инфекциозен развой или нараснало тромбообразуване. Включен е и скрининговият тест Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 (IgM+IgG ), чийто резултат се показва като позитивен или негативен. Тестът е подобаващ както за удостоверение на прекарана, по този начин и при подозрение за коронавирусна зараза (безсимптомна форма или с неубедителни признаци за COVID-19 и негативен PCR тест). Той би трябвало да се прави най-малко седмица от началото на признаците като оптималната сензитивност на теста се реализира след 14 дни от началото на инфекцията.

*Резултатът от този тест  не  служи за „ зелен документ ”.

Витамин по желание от: Витамин D на понижена цена от 25 на 19 лева и Витамин B12  на понижена цена от 20 лева на 16 лева.      

Витамин B12 е значим за естественото действие на нервната система и за образуването на червените кръвни кафези, като дефицитът му може да докара до анемия. Препоръчително е най-малко 20 дни преди проучването да  не е одобряван  под формата на лекарства или хранителни добавки.

Витамин D има многочислени функции в организма, спомагайки за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, контролиране равнищата на инсулин. Той е значим при предварителната защита на диабет от вид 1 и 2. Изследването на Витамин D се прави сутрин на гладно, две седмици след прекъсване на приема на витамини.

Скрининг на щитовидна жлеза: TSH + FT4 на понижена цена от 24 лева на 12 лева

Два от главните хормони, влияещи на щитовидната жлеза са TSH - тиреостимулиращ хормон и FT4 -  свободната секта на хормона тироксин. Резултатите от анализите дават задоволително точна  представа дали функцията  на щитовидната жлеза  е естествена, повишена  или намалена. Препоръчително е  пациентите да се изследват заран на гладно, преди да са пили кафе или други питиета, съдържащи кофеин.

 



Полов хормон по избор от: LH, FSH, Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin всеки на понижена цена от 14 лева на 9 лева

Тази акция е  подходяща за дами в необятен възрастов диапазон, когато би трябвало да се уточнят аргументите за нарушавания в менструалния цикъл. Изследването на полови хормони е уместно за двойки, имащи проблем с репродуктивните функционалности, както и при надзор на провеждана хормонална терапия. Пациентите могат да изберат един хормон или да ги комбинират.

Някои от хормоните се изследват в тъкмо избран ден от месечния цикъл при дамите. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-ти ден от менструалния цикъл, а Progesterone в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Туморен маркер по избор от: CEA, total PSA, CA 125, CA 15-3, CA 19-9, AFP на понижена самостоятелна цена от 17 лева на 10 лева  Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

CEA (карцино-ембрионален антиген) се употребява при диагностиката на редица тумори, преди всичко на рака на дебелото черво и ректума. 

Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е приет и се употребява като скринингов маркер за рак на простатната жлеза. 

CA 125 е маркер за диагностика и надзор на лекуването на рак на яйчника. 

CA 15-3 е маркер за надзор на лекуването на рак на млечните жлези и при следене за рецидиви на болестта при в началото високи равнища на маркера.

CA 19-9 е раков антиген, който се покачва при съвсем всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт - рак на панкреаса, дебело черво, злобен мехур. 

AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се употребява при диагностика на първоначални тумори на черния дроб, също по този начин при разкриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

Профилактичната акция с проучвания на туморни маркери е ориентирана най-вече към пациенти, които имат открито онкологично заболяване и подлежат на постоянно следене. Повечето от тези маркери са характерни за съответен орган, само че също по този начин е допустимо да се покачат и при съществуване на туморен развой с друга локализация, както и доста от тях могат да се покачат неспецифично при процеси, които не са с туморен генезис, най-често възпалителни промени на съответния орган.Затова е добре резултатите от тези проучвания да бъдат съветвани с доктор и интерпретирани съгласно съответното положение на пациента и в композиция с други лабораторни или образни проучвания.

Тест за женско здраве Фемофлор скрийн на понижена цена от 98 лева на 88 лева

Чрез него по едно и също време се изследват микробите, обикновено съществуващи в женската полова система, най-честите причинители на бактериална вагиноза и на полово излъчени инфекции. Фемофлор скрийн е подобаващ за разбор на положението на гениталната микрофлора при клинично здрави дами. Тестът е целесъобразен и при признаци или лабораторни данни за генитално инфектиране при жени; при обмисляне на бременност или при пускане на процедура по асистирана репродукция; след нескончаем банкет на антибиотици, хормони, цитостатици и др. 

Фемофлор скрийн е единственият тест, който дефинира общия брой микроорганизми във вагинален и цервикален секрет. При него се пресмята относителния дял на лактобацилите към общия брой микроорганизми, с цел да се оцени положението на естествената микробиота. Посочва се и процентът на най-честите причинители на бактериална вагиноза. Важно преимущество е количественият разбор на Candida, Ureaplasma и Mycoplasma hominis.

Каква проба е належащо да бъде оставена в лабораторията? Вагинален + цервикален секрет, взет авансово от гинеколог.  Резултатът от проучването е подготвен за 3 работни дни.

С изискванията и условията за осъществяване на теста можете да се запознаете тук: 

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат в независимите ѝ филиали в град .

 

* обява

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР