В Международния ден на възрастните хора, Световния ден на музиката

...
В Международния ден на възрастните хора, Световния ден на музиката
Коментари Харесай

Фестивал „Изкуство без граници и възраст“: Пловдивски пенсионери пяха и танцуваха в парк „Лаута“

В Международния ден на възрастните хора, Световния ден на музиката и литературата в парк „ Лаута “ се организира заключителния стадий на фестивала „ Изкуство без граници и възраст “ . Стотици пенсионери и хора с увреждания се включиха в концертната стратегия с песни, танци и лирика, оповестиха от Общината.

Специално за празника , поздравления към възрастните хора сервираха дребните гении от „ Арт Войс център “ с началник Руми Иванова и танцьорите от клуб „ Антерия “.

Многобройната аудитория бурно приветства музикалните и танцовите осъществявания на членовете от пенсионерските клубове в Пловдив и Съюза на слепите. Кулминацията в концерта бяха осъществяванията на двама обичани пловдивчани – цигуларят маестро Мичо Димитров и обичаният артист на няколко генерации – Христо Кидиков, които изправиха на крайници публиката.

През септември беше показана и и зложба на фотографии, картини и произведения от приложни изкуства , направени от пенсионери от всички региони на Пловдив. Те демонстрираха своите произведения, основани по време на креативните работилници, в които в продължение на 6 месеца, дружно с професионални фотографи и художници получиха умения в региона изобразителното изкуство, литературата, музиката и фотографията.

Пенсионерите имаха опцията да бъдат възпитаници на известния художник Аспарух Сърбов–Пуха , който им сподели характерни техники в живописта и пластиката. Курсистите получиха умения и в региона на танците, музиката, литературата, приложното изкуство. Всички те с голямо предпочитание се приготвиха за фестивала, а публиката ги възнагради с бурни аплодисменти и бездънен реверанс поради силата и желанието за творчество на хората 60+.

Инициативите 60+ се осъществят от Национално съдружие за единение и партньорство, с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2023 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР