В международен план, България беше очернена, но не нашата България,

...
В международен план, България беше очернена, но не нашата България,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Беше очернена не България, а държавата на Борисов

В интернационален проект, България беше очернена, само че не нашата България, а Бойко Борисов и страната, която той сътвори за последните 10 години. Самият той призна, че за три дни е чул толкоз чудовищни неща за България. Те са чудовищни, само че за неговото ръководство.
 Българска социалистическа партия съпостави убийството на водещата от Русе с това на Ян Куцияк  Елена Йончева: Искаме проби от автомагистралите, с цел да не плащаме кръвен налог по тях
Това съобщи представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева по бТВ. Тя добави, че американските медии цитират отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за България, където се споделя, че чиновници на всички клонове на държавното управление са подвластни, забъркани безнаказано в корупционни практики - подкупи, комплицирани схеми за заграбване, нарушени поръчки и търговия с въздействие. По думите й в отчета за предходната година се споделя, че корупцията е обвързвана с огромните инфраструктурни планове.

Елена Йончева акцентира, че точно поради това, Българска социалистическа партия е призовала следствието на зверското ликвидиране на Виктория Маринова в Русе да бъде интернационално. Тя разяснява, че помощ са предложили от американското посолство, от Брюксел, и това не е инцидентно. " Имаме положителни експерти, доста положителни криминалисти и нямам подозрения, че имаме потенциал да доведем до край такова дело. Но нямаме доверие в институциите в България, където е допустимо " Ало, Ваньо ", Гинка да купи ЧЕЗ, където мафията се е настанила в страната, съобщи Йончева. 

По думите й колкото и добре да е направено следствието, обстановката в България е такава и по тази причина едно интернационално присъединяване е щяло да способства за него. " Все още има доста въпроси за какво, на които не е отговорено. Международните специалисти щяха да оказват помощ това да не е по този начин и да спрат всички спекулации ", безапелационна бе тя.

По думите й показателно е, че през 2006г. по независимост на медиите България е била на едно и също място с Франция - 34-то, а в този момент сме на 111-то място, последно място от страните от Европейски Съюз, измежду страни като Конго и Гвинея. 

За вота на съмнение, готвен от левицата, Йончева сподели, че той е разискван доста необятно вътре в партията, както и на срещи с пациентски, лекарски организации, представители на общинските лечебни заведения. Тя изясни, че върви един необятен дебат- какво да се прави с българското опазване на здравето, което сега, на практика, е във банкрут - 600 млн. лева дължат лечебните заведения. " Това, което предлага министърът на опазването на здравето, е единствено метод по какъв начин да се налеят още близо 1 милиарда лева, само че от джоба на всеки един българин, с цел да се закърпи ситуацията. Мотивите за вота на съмнение ще бъдат импортирани идната седмица ", съобщи Йончева. 

Елена Йончева е хвърлила микрофона си в студиото на бТВ след края на присъединяване й в предаването с водещ Антон Хекимян, стана ясно от думите му след излъчените реклами. Реакцията й е била забелязана от вицепремиера Томислав Дончев, който беше идващият посетител в предаването и е изчаквал реда си. 
По думите на Хекимян Йончева е реагирала по този начин след въпросите му дали има офшорна компания с Цветан Василев.
В ефира Йончева изрично отхвърли тези изказвания. Тя изясни, че е работила в ТВ7, за което има договор за 150 хиляди евро, с които е била купена техника и има документи за нея. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР