В Мароко ще има три дни национален траур след земетресението,

...
В Мароко ще има три дни национален траур след земетресението,
Коментари Харесай

Обявиха тридневен национален траур в Мароко, световни лидери поднесоха съболезнования

В Мароко ще има три дни народен печал след земетресението, при което починаха повече от 1000 души, съобщава Би Би Си.

 

Решението е взето след среща за разискване на бедствието, управлявана от крал Мохамед VI.

 

„ Решено е три дни народен печал със свалени флагове на всички публични здания “, се споделя в изказване.

 

Въоръжените сили ще изпратят избавителни екипи в засегнатите региони, с цел да обезпечат чиста питейна вода, хранителни ресурси, палатки и одеяла.

 

Редица международни водачи сервираха съболезнованията си след земетресението в Мароко, което взе доста жертви, стотици хора бяха ранени и имаше огромни опустошения, оповестиха международните организации.

 

" Ужасни фрагменти доближават до нас от Мароко. Ние скърбим за жертвите на ужасното земетресение дружно с мароканския народ. Мислим за тях и за всички тези, които търсят своите затрупани близки в тези часове и се борят за живота на многото ранени ", съобщи немската външна министърка Аналена Бербок.

 

Папа Франциск изрази съболезнованията си в писмо, публикувано от Ватикана. Светият отец написа, че се моли за починалите и ранените, както и за тези, които скърбят за загубата на своите близки и за домовете си.

 

В изказване на Белия дом президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е " надълбоко тъжен " от загубата на човешки живот и разрушенията, породени от земетресението в Мароко.

 

" Нашите мисли и молебствия са с всички наранени от тези ужасни компликации ", се споделя в изказването, в което се оповестява, че американската администрация е в контакт с мароканските управляващи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР