В магазин за шоколадови изделия в швейцарския град Берн вече

...
В магазин за шоколадови изделия в швейцарския град Берн вече
Коментари Харесай

Слагат маски на шоколадови зайци

В магазин за шоколадови произведения в швейцарския град Берн към този момент се готвят за Великден и неуморно вършат шоколадови зайци. Но световните промени в света се отразиха и на приказните герои - в този момент всички фигурки са дегизирани със защитни маски, предава NTD, представен от " Фокус ".

Новият облик въобще не е основан, с цел да провокира горест. Всяка маска е украсена с алено сърце, а шоколадовите животни наподобяват празнично. Освен това припомнят на клиентите за значимостта на здравето, показват основателите на новия тип празнични лакомства.

Смята се, че произходът на великденските зайци се корени в античните немски обичаи. Това животно се свързва с богинята на пролетта и плодородието. В остарели времена децата в католическия свят са очаквали великденските празници със същото неспокойствие като Коледа.

Плодовитите животни са се трансформирали в великденски знак в няколко европейски страни, а също в Съединени американски щати и Канада. Католиците ще честват Великден на 12 април тази година, а християните - на 19-и.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР