В Мадрид не само хората са в сериозна опасност заради

...
В Мадрид не само хората са в сериозна опасност заради
Коментари Харесай

Мадрид спасява гладуващи котки

В Мадрид освен хората са в сериозна заплаха поради ковид: стотици котки, които живеят свободно в парковете на испанската столица, също са изложени на риск да гладуват, съобщи ДПА.

Тъй като парковете са затворени от повече от седмица, никой до момента не можеше да се грижи за котешките колонии, обитаващи парковете на независимост. Защитници на правата на животните неведнъж биеха паника, че доста от котките скоро ще бъдат застрашени от апетит, в случай че никой не бъде позволен да влезе в парковете.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2100
СЗО: Пандемията се "ускорява "

Техните предизвестия бяха чути от управляващите и от на следващия ден публично регистрирани доброволци ще бъдат позволени да доставят вода и храна в двата най-големи парка - Ретиро и Хуан Карлос Първи, макар строгата карантина.

И двата парка ще бъдат отворени три дни през седмицата от 9,00 до 10,00 ч. сутринта, заяви кметството на Мадрид.

Според оценките сред 300 и 400 котки живеят в парка Ретиро. Доброволците от Асоциацията на приятелите на котките от Ретиро са първите, които ще се погрижат за тях.

След Италия, Испания е най-тежко засегнатата от рецесията страна в Европа. Потвърдените случаи на ковид в страната скочиха с 14 % през последните 24 часа - с 480 нови смъртни случая, с което общият брой на инфектираните доближи 33 000, а на умрелите - 2200.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2100  Глобиха норвежец с 1650 евро - отишъл да купонясва до момента в който бил под карантина Глобиха норвежец с 1650 евро - отишъл да купонясва до момента в който бил под карантина  Опашки за оръжия се извиха в Унгария Опашки за оръжия се извиха в Унгария  Дания удължи изключителното състояние Дания удължи изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР