В лют спор влязоха депутатът от БСП Жельо Бойчев и

...
В лют спор влязоха депутатът от БСП Жельо Бойчев и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова нахока Жельо Бойчев, че БСП подвежда президента

В пикантен спор влязоха депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев и колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на bTV.  Политиците трябваше да разясняват втория Консултативен съвет при президента, само че като че ли не помниха, че не са в пленарна зала, а в телевизионно студио.   „ Факт е, че през вчерашния ден, на второто съвещание на КСНС, имаше и разискване, имаше и заявления от името на всички, че не се реализира единодушие и то с голямо болшинство – 12 на 2.
„ То с министрите на Борисов...”, побърза да я прекъсне Бойчев.

„ В момента вие оферирате един артикул, който е неточен и към процесите, и към хората и подвеждате президента да взе участие в някаква обстановка, от която няма печалба”, продължи Атанасова.

„ Законът на Българска социалистическа партия е радикално друг от това, което предлага ГЕРБ. Некоректно ще бъде, в случай че излезем пред жителите и разбираем, че ще я караме както преди. Какво ви пречеше да се борите с корупцията досега? Какво пречеше тези органи, които събирате на едно място, да дадат резултат до момента? Ние предлагаме един напълно друг метод, а те – да продължим да я караме както досега”, сподели на собствен ред аленият народен представител.

„ Искаме да покажем действителни резултати. А действителни резултати без следствие няма по какъв начин да има, няма по какъв начин да има, в случай че този орган не е самостоятелен от тези хора, които проверява. Това, че не поддържаме законопроекта ви, не значи, че сме за корупцията. Помните ли БОРКОР, немския модел, който пренасяхме... Някой направи ли си труда да види какъв брой пари похарчихте за БОРКОР. Всичко, което направихте, е да наливате от пусто в празно”, отсече той.

„ Ще ви подаря една Конституция, на вас и на госпожа Корнелия Нинова. Прочетете я. Прокуратурата са стопанин на досъдебното производство”, сподели още депутатката на ГЕРБ във връзка текста в законопроекта на Българска социалистическа партия президентът да избира ръководител на новия антикорупционен орган.

Страстите се разгоряха още повече, откакто Бойчев и Атанасова трябваше да разясняват абсурда, който се развихри към аления народен представител Георги Стоилов след ареста на брат му Илия Стоилов.

Според Жельо Бойчев отговорността е персонална и лична. „ Човек не може да носи отговорност за дейностите на членовете на фамилията си. Ако се окаже, че има съпричастност към бизнеса на брат си, би трябвало да си подаде оставката”, уточни социалистът.

„ Тук не става въпрос за някакъв родственик на някакъв народен представител, а за съществени обвързаности. В незаконната група, в която е брат му и синът на началника на КАТ Русе, който бе назначен от служебния министър Пламен Узунов”, отвърна го Атанасова..

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР