В Лисабон ПЕС ще преизбере Станишев за лидер 1000 делегати

...
В Лисабон ПЕС ще преизбере Станишев за лидер 1000 делегати
Коментари Харесай

В Лисабон ПЕС ще преизбере Станишев за лидер

В Лисабон ПЕС ще преизбере Станишев за водач 1000 делегати от 56 страни в Лисабон ще гласоподават всеки миг за Сергей Станишев, който е и единственият претендент за поста президент на ПЕС. Въпреки, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не участва на Конгреса, там е 10-членна делегация от Българска социалистическа партия, която ще гласоподава единно за него.

 
Ето по какъв начин Станишев разяснява отсъствието на Корнелия Нинова: " Българска социалистическа партия ме издигна и съм доста признателен на моята партия, тъй като без тази поддръжка нямаше по какъв начин... може би ще ме изберат през днешния ден, не знам, само че тя е належащо изискване, с цел да бъда подсилен от другите. Това доверие аз го оценявам доста. Жалко, че не е тук Корнелия, тъй като водачите би трябвало да си приказват. Тук са водачи от Финландия, Гърция, Испания, Полша. Хубаво е да я познават, това е може би изпусната опция, само че не е трагично ".
 
Той разяснява и готовността на ПЕС за идните евроизбори: " Това е тежък миг за Европа, тя е атакувана безмилостно с доста неистини, фалшификации както от крайната десница, по този начин и от ЕНП - и двете са опасност за тази фантазия. Ние, социалдемократите, знаем нашата отговорност и задача да я спасим. Не го пресилвам. Затова се обърнах към всички да спрем да се оплакваме, да бъдем единни, да се активизираме за тези избори, да си свършим добре работа, отчитайки и предишното, нашите триумфи и провали ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР