В КЗП вече са постъпили първите сигнали от туристи чрез

...
В КЗП вече са постъпили първите сигнали от туристи чрез
Коментари Харесай

Най-често се жалим за дублирани резервации и липса на обещани услуги по морето

В КЗП към този момент са постъпили първите сигнали от туристи посредством разкритите за този сезон виртуални приемни по Черноморието. Сигналите са за дублирани резервации в хотели и заведения, както и за липса на услуги, които в началото са били обещани от туроператора или хотелиера.

При наемане на плажен шезлонг клиентът не може да бъде задължаван да заплаща и за шалте. Това уточни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов във връзка сигнали за наложително съчетание на двете услуги.

Потребителят има право да избере единствено шезлонг - без шалте и не е длъжен да ги наеме в композиция. Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов изясни, че инспекция на контролния орган на правилото " скришен клиент " е открила, че на табелата на плаж по Черноморието ни са оповестени по настрана цени за всяка от услугите, само че потребителят по никакъв метод не схваща, че не може да си наеме единствено чадър или единствено шезлонг, а е наложително и шалте.

На идващото си съвещание комисията ще се произнесе за съществуване на нелоялна комерсиална процедура. По закон санкцията за сходно нарушаване е от 1 000 до 30 000 лв., а при наново до 50 000.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР