В курортния комплекс Слънчев бряг има заведения, които са незаконни

...
В курортния комплекс Слънчев бряг има заведения, които са незаконни
Коментари Харесай

Според В. Симеонов в Слънчев бряг трябва да бъдат затворени 5 незаконни заведения

В курортния комплекс " Слънчев бряг " има заведения, които са противозаконни и би трябвало да бъдат съборени. Обектите не покриват обикновените условия на Закона за устройство на територията. За нарушаванията преди 10 дни е подаден сигнал до министър Николай Нанков.

Това сподели пред публицисти в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, представен от " Дарик ". Той не пожела да разяснява дали въпросните заведения попадат в утвърдената от Министерството на туризма скица на преместваемите обекти.

Според информация на " Офнюз " става дума за пет заведения на Южния плаж в „ Слънчев бряг “, които, по думите на Симеонов, са " безусловно противозаконни " - измежду тях са „ Какао бийч “, „ Ла кубанита “, „ Бедрум “, „ Дъ уан “. Вицепремиерът е сравнил заведенията с МОЛ-ове, тъй като са посещавани от хиляди души, били без планове, без строителни позволения и в случай че структурите им не устоят, ще нанесат съществени провали.

„ Те ще бъдат отстранени, ето ви новината от през днешния ден “, е коментирал той.

По-рано в постройката на Областната администрация в морския град Симеонов взе участие в работна среща за взаимоотношение сред институциите за реализиране на надзор през летния туристически сезон. Срещата бе по негова самодейност.

" Важно е да повишаваме качеството на туристическия артикул. Туристите не би трябвало да си потеглят недоволни от качеството на храната, на морската вода и така нататък Има няколко законопроекта, които ще разрешат на институциите да си правят работата по-лесно ", сподели вицепремиерът, представен от " Дарик ", и открои тези за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти.

Вицепремиерът съобщи, че българското море допуска развлекателност за фамилен туризъм. Това лято още веднъж ще има ще има командировани полицейски чиновници по морето, стана ясно от думите му.

Според него убийството в " Слънчев бряг " през уикенда няма да постави отрицателен отпечатък върху усещанията на туристите. Тук става въпрос за битова драма, а такива убийства се случват на всички места, разяснява той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР