В Кремъл обсъждат въпроса за участие в президентските избори догодина

...
В Кремъл обсъждат въпроса за участие в президентските избори догодина
Коментари Харесай

Кремъл търси либерали и бизнесмени за противници на Путин на изборите, пише "Ведомости"

В Кремъл разискват въпроса за присъединяване в президентските избори следващата година на " демократичен претендент " и " представител на бизнеса ", написа съветският вестник " Ведомости ", представен от Българска телеграфна агенция. Това е втората сходна обява на изданието за няколко месеца, откакто по-рано заяви, че е допустимо президентската администрация да се " спре " на известната съветска водеща Ксения Собчак като " женски спаринг сътрудник " на президента Владимир Путин, а новината се удостовери на изборите по-късно.

Изданието се базира два източника, близки до администрацията на президента. Трети източник отказал да удостовери това, само че декларирал, че в предизборната акция " ще има още изненади ". Решението за нуждата от демократичен претендент щяло да се вземе съгласно съответните условия - дали Владимир Путин ще се кандидатира от партия или като самостоятелен. Макар че окончателното решение по този въпрос към този момент е взето, то не е известно на редовите чиновници в президентската администрация.

" Ведомости " цитира изказванието на социолог от Центъра " Левада ", че обществото няма потребност от демократичен претендент, само че някои групи жители имат нужда от претендент от бизнеса. Според изследване на центъра бизнесмените считат, че " държавното управление произнася верните думи, само че от това нищо не произтича ". Според представени от изданието политолози съществуването на претендент от бизнеса е належащо за разширението на дневния ред на акцията и разнообразяването на листата с съперниците, и различен, съгласно който демократичният претендент би придал " вътрешен и външен " престиж на изборите. " Твърде отегчителен сюжет с вял избор ще намали доверието в обществото, " споделя той.

Вестникът напомня, че през февруари 2016 година Григорий Явлински стана пръв всред либералите, изразил желание да се кандидатира за президент. През декември м.г. Алексей Навални стартира акция, само че през февруари т.г., след втората присъда против него, той още веднъж изгуби пасивното си изборно право.

" Сякаш има слон в тъмна стая "

През октомври Собчак изрази предпочитание да бъде " претендент против всички ", само че част от остарялата демократична армия е недоволна от " ниската просветеност " на щаба на Собчак и би гласувала за претендент с по-високи позиции в този набор, отбелязва " Ведомости ". Вестникът цитира източник, непосредствен до Кремъл, съгласно който един от " сериозните разновидности " е издигането на някогашния министър на финансите Алексей Кудрин, понастоящем началник на Центъра за стратегически разработки и Комитета за цивилен начинания, заключава " Ведомости ".

Все отново дали проектите и желанията на Кремъл ще се материализират, към момента е под въпрос. " Системата в Кремъл в този момент работи, като че ли има слон в тъмна стая: един човек го държи за хобота, втори - за крайник, трети - за ухо. Всеки може да хване сво част, без да има визия за всичко, което се случва, " твърди източник на изданието.

По същата тематика " Московский комсомолец " извежда в заглавие, че " Кремъл търси либерали и предприемачи за противници на Путин ". Изданието интерпретира обявата на " Ведомости " и в прав текст установи, че администрацията на Путин продължава да му търси съперници и в този момент се разисква дали измежду тях да има по някой либерал и предприемач.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР