В крайна сметка голямата печалба за американците се състои в

...
В крайна сметка голямата печалба за американците се състои в
Коментари Харесай

Боян Чуков: Кризата в Близкия изток окончателно срути еднополюсния свят, основан на щатски „правила“

В последна сметка огромната облага за американците се състои в това, че високотехнологичните израелски компании и капитали стартират да се изтеглят в Съединени американски щати. Държавите, които имат опция съществено да окажат въздействие, са Русия и Китай. Това разяснява във Facebook межуднародният анализатор Боян Чуков.

Кризата в Близкия Изток дефинитивно срути еднополярния свят, учреден на щатски „ правила “, които никой не е чел. Ако някой ги е видял, да вдигне ръка.

Съединени американски щати преобладаваха тотално в дневния ред на Близкия изток. Мисията на Антъни Блинкен в района е неоспоримо доказателство за следващия неуспех на американската дипломация, счита анализаторът.

Държавният секретар преди броени часове завърши своята обиколка в Близкия Изток. Той се провали с гръм и тропот. Даже фалцово се подиграха с него в Саудитска Арабия.

Антъни Блинкен организира диалози с Нетаняху. После посети Йордания, Египет и Рияд. Кайро изслуша американския делегат, само че не пое задължения да се вслуша.

В Саудитска Арабия Антъни Блинкен претърпя цялостно крушение. Американецът дойде в събота вечерта в Рияд, само че саудитският престолонаследник го одобри в неделя сутринта. Не е належащо да си огромен посланик, че да ти стане ясно какъв брой гостоприемни са били саудитците, написа Чуков.

Рияд по индиректен път даде да се разбере, че Съединени американски щати не са приоритет сега. Пределно е ясно, че Съединени американски щати към момента имат запас да проектират известна военна мощ в района. Но не по този начин, както преди години.

Държавите, които имат опция съществено да окажат въздействие в Близкия Изток, са Русия и Китай. Последните събития дефинитивно развяха обществените легенди за непобедимите ЦАХАЛ, МОСАД, Шин Бет и други, споделя още анализаторът.

Огромната заплаха за Изреал е в случай че Турция и Иран се обединят, с цел да поддържат палестинците. Американските самолетоносачи наоколо имат алегорично значение. Една изстреляна „ томахавка “ от тях ще взриви мюсюлманите в целия свят.

Най-много ще пострада Европа. Съединени американски щати нямат предходното икономическо и политическо въздействие с цел да принудят арабските и мюсюлмански народи да се подчинят на настояванията на американците, твърди Чуков.

Според Чуков в последна сметка огромната облага за американците се състои в това, че високотехнологичните израелски компании и капитали стартират да се изтеглят в Съединени американски щати.

Повтаря се картинката от Стария континент. За страдание пострадали от спора в Ивицата Газа са само елементарните евреи и палестинци. В идентична степен.

Но едно е ясно. Нетаняху изживява своите последни моменти като министър председател на Израел. Независимо по какъв начин ще развие ситуацията в Близкия Изток. Нетаняху се провали дефинитивно и окончателно, заключва Боян Чуков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР