В крайна сметка Бог решава всички тези неща. Кой предполагаше,

...
В крайна сметка Бог решава всички тези неща. Кой предполагаше,
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Щяха да оплюват митрополит Николай, както си знаят, но е тъжно, че се поддава на провокации

В последна сметка Бог взема решение всички тези неща. Кой предполагаше, че митрополит Николай ще отдръпна своята кандидатура? Той в този момент ще вдигне летвата с отхвърли си - епархията му е доста добре уредена и има огромен запас. Така свещеник Тихон Тивериополски разяснява в ефира на Euronews Bulgaria идния избор на нов началник на Българската православна черква на мястото на  умрелия патриарх Неофит. 

" Кадърните хора имат доста другари и доста врагове. Въпросът е дали тези, които са му врагове дали го вършат от злоба и завист, или имат учредения ", добави Тихон. 

" Тъжно е, че се поддава на една провокация, само че е прав, че щяха да го оплюват, както си знаят. Вярвам, че той е взел това решение и с ясно схващане, дали ще съжалява, никой не може да каже. Изобщо всичко това демонстрира, че длъжността на патриарха ще бъде една тежка и неприятна работа. "

" Може би в последния миг всички ще бъдат сюрпризирани в избора за нов нравствен лидер на нацията. Ако дядо Николай беше останал в битката, щеше да е надпреварата между него и различен митрополит. Не мога да върша прогнози. ", счита той.

Още от дете беше сдържан, въздържан човек. Като началник на БПЦ беше доста акуратен - четеше всичко, което подписваше, показа мемоари свещеник Тихон, който бе един от най-близките на патриарх Неофит.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР