В крайбрежните зони, които имат стратегическо значение за развитието на

...
В крайбрежните зони, които имат стратегическо значение за развитието на
Коментари Харесай

Албания забранява строителството по крайбрежието

В крайбрежните зони, които имат стратегическо значение за развиването на туризма, 65% от територията ще се задели за създаване на хотели и 35% за вилни и жилищни парцели. Решението е на Агенцията за развиването на териториите и на законодателно равнище вкарва мораториум върху издаването на разрешителни за строителството на многоетажни здания на брега. Целта е да се поддържа освен сезонният, само че и целогодишният туризъм.

Албания разполага с всички фактори да се трансформира във значима туристическа дестинации в Европа. Само за четири от студените месеци страната е посетена от над 1 милион туристи.

„ Взетото решение е безспорен плюс за тези, които към този момент разполагат с парцели по крайбрежието. В същото време това е късмет за задграничните купувачи, които биха желали преференциално да влагат във ваканционни парцели. Но те би трябвало да побързат. Забраната за ново строителство ще е главният фактор за растеж на цените на към този момент съществуващите парцели, които са обект на продажба в средносрочен план”, разяснява брокерът Таня Балиу от организация Albania Servise.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР