В края на юни месец цели две министерства се заеха

...
В края на юни месец цели две министерства се заеха
Коментари Харесай

Бетон сковава Камчия вече месец и половина

В края на юни месец цели две министерства се заеха с определяне на нарушавания на цялостта на дюните и противозаконни изкопни и строителни действия около устието на река Камчия.

Месец и половина установяването на нарушаванията бетонът се стои, а устието на Камчия се оказва контролирано от индивида и съгласно неговите капризи и ползи. Въпреки че като се изключи че е плаж е и предпазена околност.

Местността " Лонгоза " е някогашна буферна зона към резервата " Камчия " и попада в предпазени зони от екологичната мрежа " Натура 2000 " - " Камчия ", избрана според Директивата за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, и " Комплекс Камчия ", избрана според Директива за запазване на дивите птици.
 Две министерства запретнаха ръкави по сигнали за разрушени дюни край Камчия
Две министерства запретнаха ръкави по сигнали за разрушени дюни край Камчия

От ведомствата твърдят, че при открити нарушавания следват съществени наказания

Устието на Камчия е точно в местността " Лонгоза ", а реката всяка година мени своя път до морето в последните си метри. Явно бетонът, който беше излят през юни месец, има за цел да ограничи реката , която да не " яде " от плажната линия с което се губят места. Дигата още си стои, а една част от реката, затворена, към този момент наподобява и на тресавище. За сметка на това туристи употребяват интензивно дигата като мост и като бунище. Към дата 5 август дигата си стои, въпреки и полуразрушена и извънредно грозна - можете да видите фотосите.

Припомняме, че юни месец от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна оповестиха, че са съставили акт за административно нарушаване и е издадено и наставление да се отстрани дигата.
 Снимка 437435
Източник:

Припомняме, че юни месец с изключение на за бетона на Камчия имаше и сигнали за разрушени дюни. Две министерства - на туризма и на околната среда и водите - се заеха със случаите и даже министър Ангелкова на място посети местата.
 Снимка 437437
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР