В края на всяка година правим равносметка и се каним

...
В края на всяка година правим равносметка и се каним
Коментари Харесай

Казвайте Благодаря

В края на всяка година вършим равносметка и се каним през идната да продължим като по-добродетелни персони. Дали това ще се случи, ще стане ясно след 12 месеца. А до тогава – с цел да не заприличаме на Бриджит Джоунс, която на вятъра написа дневници и непрекъснато прави нелепости – ви предлагаме серия от благоприятни условия за смяна, събрани от економибг. Те сигурно ще създадат битието ви по-приятно и не е изключено да постигнете непостижимата му лекост.

1. Казвайте по-често „ благодаря “. Благодарихте ли на някого през днешния ден? Колко постоянно казвате „ Благодаря “? Всеки ден е скъп подарък. Единственият, който имаме в този момент и единственият съответен отговор на него е благодарността. Ако се научим да благодарим - все едно дали е първият или последният ден в живота ни, ще прекараме този ден в действителност добре. Благодарете за нещата, които имате в живота си, и тогава ще имате същински добър живот.

2. Забавете темпото. Живеем в свят, захласнат от скоростта, от правенето на всичко допустимо по-бързо и влагането на допустимо по-малко време. Всеки миг от деня се усеща като конкуренция с времето. Ако желаеме да създадем нещата по-добри, какво вършим? Забързваме ги. Днес четем бързо, вървим бързо, отиваме на бързи срещи, и даже можем да запишем курс за „ бърза “ йога. И това главозамайващото препускане в всекидневието ни пречи да забележим вредите, които забързаният живот ни нанася. На здравето ни, на храненето ни, на работата ни, на връзките ни, на околната среда и на обществото... Препускаме през живота си, вместо да го живеем. Живеем забързан живот, вместо добър живот. Фокусът на развития свят върху скоростта вреди на здравето, продуктивността и качеството на живот. Възможно ли е обаче да се освободим от това мислене?

3. Простете на хората, които ви нараняват. Хората се държат неприятно с нас, тъй като страдат. Защото те самите изпитват болежка. Единствената причина да ни нараняват е, че те самите са засегнати надълбоко в себе си. Държат се злобно, унизително и неприятно, тъй като те самите не се усещат добре. Човек, който се усеща добре, не изпитва нужда да вреди на другите и да ги наранява. А когато се сблъскаме със озлобен човек, най-хубавото нещо, което можем да създадем е да погледнем оттатък тяхното държание, да проявим съчувствие и да им извиним...

4. Покажете страстите си. Начинът, по който изглеждаме и се държим в обществото, от време на време е радикално противопоставен на това, което усещаме и таим надълбоко в себе си. Тази къса и занимателна анимация ни кара да се замислим за страстите и възприятията, които изпитваме в живота си. Емоции, които постоянно прикриваме, страхувайки се да не изглеждаме смешни, незрели, слаби, уязвими... Емоции, които прикриваме под умели сложени маски. И какво, в случай че ги покажем?

5. Отпуснете му края. Ще ми стигне ли времето, ще се оправя ли с тази задача, ами в случай че се проваля, ами в случай че изгубя работата си, ще срещна ли индивида за мен, ами в случай че ме изоставят... Всеки от нас си е задавал тези или най-малко някои от тях в избрани моменти от живота си. И всеки от нас е изпадал в това познато положение на „ полуда “, в което му се е желало да изпусне парата, да зареже всичко, да избяга, да не помни, да се изключи...  Как да се чувстваш уравновесен, когато нищо в живота ти не е уравновесено? Как да не полудееш? Какво, мислите, ще се случи, в случай че загубите контрола и му отпуснете края? Всъщност нищо неприятно. Моментите на „ полуда “ са естествени за всяко човешко създание. 

6. Не се опитвайте да се харесвате на всички. Можем да променим света. Можем да се харесваме на всички. Но не можем да реализираме и двете по едно и също време. Популярният специалист по водачество Робин Шарма разяснява, че не трябва да се стремим към това. Искаме хората да харесват постовете ни във Facebook, да ни следват, желаеме всички към нас да ни се възхищават.  В актуалния свят малко на брой са хората, които нямат проблем с харесването в обществото. И това е една от аргументите да реализират велики неща. Всеки визионер е бил обект на насмешки, преди да се завоюва респект и почитание - Стив Джобс, Илон Мъск, преди тях - Едисън, Винсент ван Гог, Хенри Форд...  Ако желаете да оставите в действителност огромен отпечатък върху човечеството, не би трябвало да позволявате на отрицателната конфигурация на масата да ви отхвърля от вашите упоритости и задача. Дори и хората да не одобряват или схващат вашата концепция, даже и да ви се присмиват, вие просто би трябвало да продължите. Докато не съзрат величието на това, което вършиме. 

7. Не спирайте да търсите. Търсачите в живота са хора, които имат неограничен разум, огън в очите, нестихващо любознание. Хора, които желаят да опознаят света. Хора, които обичат науката, смяната, вдъхновението, дизайна, творчеството. Хора, които провокират статуквото, които непрестанно усъвършенстват нещата, които в никакъв случай не се предават. Бъдете един от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР