В края на септември ЕРП Север изгради изцяло нова въздушна

...
В края на септември ЕРП Север изгради изцяло нова въздушна
Коментари Харесай

Над 300 хиляди лева вложи Електроразпределение Север в нова въздушна мрежа във варненската местност Долна Трака

В края на септември ЕРП Север построи напълно нова въздушна кабелна линия ниско напрежение в околност Долна Трака, ситуирана в покрайнините на морската столица. Новоизградената електроразпределителна мрежа се зарежда от мачтов трафопост.

С вложените повече от 300 000 лв. са построени нови пет въздушни клона от новия трафопост, като са сложени 120 броя стоманобетонни и 76 броя стоманотръбни стълбове. Досегашната мрежа ниско напрежение постановяваше влагането на средства за възобновяване, защото беше амортизирана, изпълнена с проводници от остаряло потомство и надлежно употребата ѝ предполагаше чести спешни спирания на електрозахранването, както и вариране на равнището на напрежение. Новият извит изолиран проводник е с доста по-добри индикатори за устойчивост и качество, а общата му дължина е 12 километра. Благодарение на приключения от ЕРП Север план над 350 семейства ще бъдат присъединени към новоизградената мрежа и ще получават по-сигурно електрозахранване с качество, отговарящо на нормативните условия.

С направената инвестиция електроразпределителната компания продължава своята поредна политика да влага средства за създаване на нови мрежи във вилните зони и селищните формирания край огромните градове. Това е обусловено от непрекъснатия растеж на нови клиенти в тези региони, провокиран с настъпването на пандемията от ковид през 2020 година и произхождащото от това в допълнение натоварване на мрежата. Освен в околност Траката вложения се вършат още в Ракитника, Боровец Юг, Виница, Ален мак, Зеленика, Ментеше, Св. Никола, Акчелар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР