В края на септември бе последната пауза за мачове на

...
В края на септември бе последната пауза за мачове на
Коментари Харесай

От Саудитска Арабия до Бразилия: Класация на всички участници в Мондиал 2022

В края на септември бе последната пауза за мачове на националните тимове преди началото на Световното състезание по футбол в Катар, което ще се организира в интервала 20 ноември – 18 декември. Повечето от 32-та отбора, които ще играят на Мондиала, изиграха последните си мачове, преди да се впуснат в борба за най-ценния трофей във футбола.

По този мотив Гардиън прави класификация на всички участници в Световното състезание съгласно тяхната класа и форма преди началото на Мондиал 2022 (32-17).
Катар може да е най-слабият хазаин в историята
32. Саудитска Арабия – Саудитска Арабия се показа солидно в квалификациите за Мондиала, като загуби единствено един от десетте си мача в третата групова фаза. От декември предходната година насам обаче играчите на селекционера Ерве Ренар имат единствено два триумфа в 11 дуела, като са отбелязали едвам четири гола. Тимът отпадна още в груповата фаза на Арабската купа. На Световното състезание в Русия Саудитска Арабия съумя да запише една победа над Египет, само че в този момент ще им бъде мъчно да повторят това против Аржентина, Полша и Мексико.

31. Коста Рика – Коста Рика съумя да се промъкне до финалите в Катар след минимална победа над Нова Зеландия в междуконтиненталния плейоф. От последните резултати на отбора е мъчно да се реши неговото действително положение – тъждество 2:2 с Южна Корея и победа над Узбекистан с 2:1, като за тима предстоят още две контроли преди началото на Мондиала – против Нигерия и Ирак. Фактът е, че Коста Рика не разполага с класа в състава си, а огромната вяра на отбора е 18-годишният гений на Съндърланд Джуисън Бенет. В група с Испания, Германия и Япония, Коста Рика ще се надява да вземе нещо от мача със „ самураите “.

30. Катар – Дали Катар ще е най-слабият хазаин в историята на международните шампионати? Загуби от Канада (0:2) и младежите на Хърватия (0:3) не дават особени очаквания на отбора, само че въпреки всичко равенството с Чили в последната контрола бе позитивен резултат. Катар записа положителни резултати през 2021 в Арабската купа и Голд къп, като окуражените домакини ще се надяват на позитивни резултати против Еквадор и Сенегал, преди да срещнат Нидерландия в последния си мач от груповата фаза на Мондиала.

29. Гана – Загубата от Бразилия с 0:3 не е срамна, само че сложната победа над Никарагуа с 1:0 демонстрира слабостите на Гана в офанзива. Надеждите на отбора лежат върху новите национали Иняки Уилямс (Атлетик Билбао) и Тарик Лампти (Брайтън). На Мондиала за Гана ще е мъчно да излезе от група Н, в която са още Португалия, Южна Корея и Уругвай.

28. Тунис – През юни Тунис победи Япония с 3:0 във финала на приятелския шампионат Кирин къп, само че в последните мачове отборът записа сложна победа над Коморските острови (1:0) и тежка загуба от Бразилия (1:5). Северноафриканският отбор разчита на солидна отбрана и ще има потребност от нея в мачовете си с Франция, Дания и Австралия на Световното състезание.

27. Камерун – Двете следващи загуби от Узбекистан (0:2) и Южна Корея (0:1) накърниха самочувствието на Камерун, само че селекционерът на отбора Ригобер Сонг ще се надява да го възвърне в инспекциите с Ямайка и Панама преди началото на Мондиала. Всяка извоювана точка в Катар ще е триумф за Камерун предвид на тежката група, в която са още Бразилия, Швейцария и Сърбия.
В последните пет мача на Еквадор са паднали два гола; Япония е в тежка група с Германия и Испания
26. Южна Корея – Резултатите на Южна Корея напоследък са непостоянни – победа над Камерун, тъждество с Коста Рика, загуба от Япония. Южна Корея е един от тимовете, за които е доста мъчно да се реши по какъв начин ще показа в Катар, където отборът ще се надява на първо излизане от групите от 2010-та година насам. Сега Южна Корея ще спори с Уругвай, Гана и Португалия в групите.

25. Австралия – Австралия надделя Перу след осъществяване на дузпи, с цел да се класира на Мондиала, само че упованията към отбора не са огромни. През септември „ кенгурутата “ изиграха две следващи контроли с Нова Зеландия, извоювани с 1:0 и 2:0, само че проблемите в офанзива са налице. Шансовете на австралийците да се преборят с Франция или Дания за едно от първите две места в група D са дребни.

24. Иран – Тимът на Карлош Кейрош записа тъждество с Камерун (1:1) и победа над Уругвай (1:0) в последните си две контроли и наподобява окуражен да се бори с Уелс и Съединени американски щати за второто място в група В, в случай че приемем, че Англия е любимец за първата позиция.

23. Съединени американски щати – Традиционният доминатор в зона КОНКАКАФ бе детрониран от Канада и Мексико в квалификациите за Мондиала и за малко се размина с междуконтинентален плейоф. Загубата от Япония (0:2) и равенството със Саудитска Арабия (0:0) в последните две инспекции не са положителни знаци преди началото на Мондиала, където американците ще срещнат Уелс, Англия и Иран в политически нагнетен дуел. Въпреки това, играчи като Кристиан Пулишич (Челси), Уестън Маккени (Ювентус) и Сержиньо Дест (Милан) носят класа в състава на Съединени американски щати.

22. Мексико – Формата на Мексико в последните месеци не е добра, като отборът записа загуби от Уругвай, Парагвай и Колумбия, равенства с Еквадор и Ямайка и победи само над Суринам и Перу през юни и септември. „ Ацтеките “ ще създадат още две инспекции против Ирак и Швеция през ноември, преди да се впуснат в борбите с Полша, Аржентина и Саудитска Арабия в група С на Мондиала. Мексико е в неповторима серия от седем следващи отпадания в осминафиналите на международни шампионати, като този път това ще се смята по-скоро за триумф предвид на формата на тима и противниците в групата.

21. Еквадор – В последната година главната тематика към Еквадор е дали отборът ще бъде изхвърлен от присъединяване в Мондиала за потреблението на неточен футболист в квалификациите. Това остави на назад във времето представянето на отбора на терена, което значително е мистериозно. Еквадор се показа мощно в квалификациите в Южна Америка, а в последните си пет контроли против Нигерия, Мексико, Кабо Верде, Саудитска Арабия и Япония означи едвам два гола и не позволи нито един. На Световното състезание Еквадор най-вероятно ще си оспорва със Сенегал втората позиция в група А, при съществуването на очевиден любимец като Нидерландия и безапелационен новобранец като Катар.
Младият тим на Канада е изпълнен с убеденост
20. Япония – Япония наподобява като доста стабилен тим и резултатите напоследък го удостоверяват – победи над Южна Корея и Съединени американски щати и тъждество с Еквадор в последните три мача, в които „ самураите “ не позволиха гол. Лошата вест за Япония е тежката им група в Катар, в която съществуването на Германия и Испания им оставя минимални шансове да мислят за осминафиналите. Азиатският отбор ще търси наложителна победа над Коста Рика във втория си мач на Мондиала.

19. Мароко – Мароко отпадна в четвъртфиналите на Купата на африканските народи, само че в последните си мачове записа победа над Чили (2:0) и тъждество с Парагвай (0:0). Водените от звездата на Челси Хаким Зиеш мароканци попаднаха в тежка група на Мондиала – Хърватия, Белгия и Канада.

18. Уелс – Водени от Гарет Бейл и Арън Рамзи „ драконите “ се класираха за първо присъединяване на Световното състезание от 1958-ма година насам, откакто демонстрираха темперамент в плейофните мачове с Австрия (2:1) и Украйна (1:0). Уелс се показа едва в Лигата на нациите, само че в последните години отборът има навика да демонстрира най-хубавото от себе си на най-голямата сцена. Именно поради това играчите на Уелс ще дойдат в Катар със самочувствие и упоритост за осминафиналите, като в груповата фаза те ще премерят сили със Съединени американски щати, Иран и Англия.

17. Канада – Още един тим, който се класира за едвам второто си присъединяване във финали на Мондиал и то след дълго очакване (36 години пауза). Канадците впечатлиха всички с изявите си в квалификациите в зона КОНКАКАФ, където приключиха пред обичайните сили Мексико и Съединени американски щати. Това ще даде самочувствие на Алфонсо Дейвис и компания в идните тежки борби с Белгия, Хърватия и Мароко в група F на Световното състезание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР