В края на октомври европейските акции се търгуват около пет

...
В края на октомври европейските акции се търгуват около пет
Коментари Харесай

Европейските акции се търгуват около петмесечни върхове в края на октомври



В края на октомври европейските акции се търгуват към пет и половина месечни върхове, защото вложителите на остарелия континент приветстват серия мощни стопански данни от еврозоната, намаляващото политическо напрежение към рецесията с испанската област Каталуния и мощните финанси резултати на петролния колос British Petroleum.

Европейската статистика показа данни, показващо по-добър от предстоящото стопански напредък в еврозоната през третото тримесечие на годината, както и понижаване на безработица в района през септември до най-ниско равнище от началото на 2009-а година. В същото време европейската статистика регистрира и изненадващо закъснение на октомврийската инфлация в еврозоната. Всички тези данни са доказателство за продължаващото солидно показване на европейската стопанска система при неналичието на сериозен инфлационен напън, което е в поддръжка на по-предпазливата позиция на ЕЦБ по отношение на бъдещето на програмата на банката за покупки на активи, известна като " количествени удобства ".

Общият европейски показател Stoxx Europe 600 се покачва с 0,25% към 395,11 пункта - негово най-високо равнище от междинната на месец май. По този метод водещият европейски фондов показател е на път да завърши търговия през октомври с месечно повишаване от към 1,7%, което би представлявало напредък за втори следващ месец.

Френският показател CAC40 се покачва с 0,18%, до момента в който английският FTSE100 нараства с 0,11%, като главните показатели на тържищата в Париж и Лондон означават месечни растежи надлежно с 3,2% и с 1,7%.

Борсата в Мадрид се намира на зелена територия за втора поредна сесия на търговия на фона на продължаващо намаляване на политическото напрежение, откакто испанските държавни управляващи поеха под директен надзор борещия се за самостоятелност район Каталуния. Испанският показател Ibex-35 се покачва с 0,7%, задълбочавайки солидното си повишаване с цели 2,4% по време на търговията в понеделник.

Борсата във Франкфурт остава затворена предвид на формалния почивен ден на 31-ви октомври в пет немски области за църковния празник " Ден на Реформацията ". Индексът DAX 30 завърши търговията в понеделник със едва покачване от 0,09% до нов исторически връх от 13229,57 пункта, като единствено в границите на отминаващия октомври главният немски фондов показател набъбна с 3,1 на 100.

Подкрепа за днешната положителна конфигурация на европейските вложители оказва и повишаването с 2,5% на акциите British Petroleum до най-високи равнища от юли 2014-а година насам. Това стана факт, откакто английският петролен колос регистрира много по-силна от предстоящото облага през последното тримесечие и разгласи началото на стратегия за назад изкупуване на акции предвид на огромната кешова наличност, генерирана от началото на годината насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР