В края на ноември миналата година, Porsche представи пред света

...
В края на ноември миналата година, Porsche представи пред света
Коментари Харесай

Новата Panamera на Porsche вече и в България

В края на ноември предходната година, Porsche показа пред света новата Panamera- моделна еволюция 2024 година, а през днешния ден в София се състоя и родната премиера на флагманския за портфолиото на именитата марка модел.

Новата Panamera на Porsche стъпва в България с прочут, само че съществено ревизиран екстериорен дизайн, а като една от главните софтуерни новости, която може да бъде посочена при модела е напълно новото окачване Porsche Active Ride, за което от компанията споделят, че съчетава високо равнище на комфорт, състезателен капацитет и реактивност.

Автомобилът е станал още по-луксозен, само че дава обещание и по-голяма динамичност, излъчването му е по-модерно, свежо и даже екзотично.

В интериора на Panamera прави усещане цялостната промяна на предното табло- Porsche Driver Experience, където откриваме три екрана (плюс разполагаем като в допълнение съоръжение прожекционен head-up екран), единият от които е непокътнат за пасажера на предната седалка. Новата Panamera дебютира с елементарен за работа и схващане интерфейс, като доста огромна част от функционалностите на бордовата система и инструменталния блок могат да се ръководят посредством бутони и контролери от кормилото. Директно зад него е интегриран и лостът за работа с предавателната кутия на автомобила.



Интериорът на Porsche Panamera получава също по този начин новаторска система за косвено осветяване, седалки с нови материали и тапицерии, нова лична настройка на задните седалки и други.

Най-новото във връзка с задвижващите системи при Panamera 2024 е обвързвано с въвеждането в модификационното портфолио на двете нови зареждаеми (PHEV) версии Panamera 4 E-Hybrid и 4S E-Hybrid, първите доставки на които се чака да бъдат осъществени през втората четвърт на годината. За тях, от Porsche разясняват, че ще предложат опция за изминаването на до 96 километра в чист електрически режим на работа, като за задачата колите са оборудвани с батериен модул с потенциал от 25.9 kWh.

Panamera 4 E-Hybrid е изпълнена с 2.9-литров, V-образен, 6-цилиндров турбоагрегат, който генерира оптималната мощ от 304 конски сили. В резултат на електрифицирането на задвижващата система, общата оптималната мощ на новата трансформация доближава 470 конски сили, а оптималният въртящ миг 650 Нм. Тази версия на Panamera е в положение да предложи ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди и оптималната скорост на придвижване от 280 км/ч.

2.9-литровият, V6 мотор на Panamera 4S E-Hybrid идва с оптималната мощ от 353 конски сили, а общата такава за версията е 544 конски сили с оптимален въртящ миг от 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде осъществено за 3.7 секунди, а оптималната скорост на придвижване да доближи до 290 км/ч.

Моделът предлага разширено общоприетоо съоръжение спрямо предшественика си, с двуклапанно двукамерно въздушно окачване, LED матрични светлини, ParkAssist, комутатор за режим на шофиране на кормилото, охлаждано поделение за смарт телефон с функционалност за апостериори зареждане и усъвършенстван филтър за фини частици с GPS- поддържана функционалност за автоматизирана рециркулация на въздуха.

В България новата Panamera се предлага на цени от 218 390 лева с Данък добавена стойност (Panamera 4 от 226 485 евро) с Данък добавена стойност. Panamera Turbo E-Hybrid започва от 385 490 лева с Данък добавена стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР