В края на месец юли в румънския град Сучава се

...
В края на месец юли в румънския град Сучава се
Коментари Харесай

Възпитаник на ОДК Силистра с участие в Еропейски конкурс за млади учени

В края на месец юли в румънския град Сучава се организира Европейско младежко научно ревю EXPO- Science Europe 22.

По време на ревюто младежи освен от Европа, а от Корея, Мексико, Непал и други показаха свои планове с висока научна стойност в разнообразни сфери.
Честта да показа България на този влиятелен конгрес имаше възпитаникът на ОДК Силистра Мохаммад – Мурад Рашад Халвани, с помощта на отличното си показване на Националния конкурс „Млади таланти“, извършен през месец април в град София. По време на ревюто на специфичен щанд Мурад имаше опцията да презентира свои тригодишни изследвания на биоразнообразието и в частност на зоопланктона в езерото Сребърна и блатото Малък Преславец.Изложението няма спортен темперамент, а концепцията му е да стимулира младежите да се занимават с научни проучвания. Всички участници са отличени с почетни грамоти и медали.
Програмата на ревюто е включвала разнообразни занимания за младежите – среща със експерти от ЦЕРН, визити на Астрономическа обсерватория и културно-исторически забележителности в града и района. За участниците са проведени просветителни игри с друга устременост – диспути „да приказваме за наука“, игра „Открий съкровището“, която тимът на Мурад е спечелил и други Домакин на ревюто е Университетът „Щефан чел Маре“, като младежите са се срещнали с лабораториите и профилираните кабинети оборудвани с извънредно съвременна и модерна техника и инсталация.
В началото на месец септември Мурад е поканен да показа различен собствен теоретичен план на Международен конгрес на Карпато – Балканската геоложка асоциация.Да му пожелаем триумф!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР