В края на февруари т.г. в Доха, Катар (непосредствено след

...
В края на февруари т.г. в Доха, Катар (непосредствено след
Коментари Харесай

Плувец на Ирис Русе Мастърс - втори на световното за ветерани в Доха, Катар

В края на февруари т.г. в Доха, Катар (непосредствено след международното състезание по плуване за мъже и жени), се организира международното по плуване за ветерани. Плувната стратегия включваше 50, 100 и 200 м от всички стилове, 200 и 400 м съчетано плуване, както и 400 и 800 м свободен жанр.

ИРИС РУСЕ МАСТЪРС бе показан от Петко Главинов /р.1954 г./. След сполучливото си присъединяване на международното през 2023 година във Фукуока, Япония, Петко Главинов записа в Доха присъединяване в дисциплините 200 м съчетано плуване, 100 м тил и 400 м свободен жанр. Спечели сребърен орден на 200 м съчетано и бронзов на 100 м тил!

Петко Главинов е емблема на българското плуване. Родом е от Велинград, дълги години живее в София, само че от 2016 година се състезава за ветеранския тим на Русе! Завършил е ВИФ /сега НСА/ с тапия за треньор по плуване. Дълги години работи в София като преподавател.

Всъщност, по никакъв начин не е елементарно да си в отлична спортна форма на 70 години. Той не престава да плува – всеки ден е в басейна за своите обичани тренировки от 3.5-4 км. Почти на всички републикански ветерански надпревари през последните 5 години Петко Главинов печели всичките си стартове и се е трансформирал в кумир на българските плувци ветерани.

С годините неговото предпочитание за победа е все по този начин мощно, а с достиженията му се гордее цялото българско ветеранско плуване. Следващите участия на Петко Главинов са на интернационалния шампионат в Смолян /април/, интернационалния шампионат във Варна /юни/ и европейското състезание за ветерани в Белград /юни-юли/.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР