В края на другата седмица е възможно някои детски градини

...
В края на другата седмица е възможно някои детски градини
Коментари Харесай

В края на другата седмица е възможно някои детски градини да отворят

В края на другата седмица е допустимо някои детски градини и ясли да отворят. Всичко обаче ще зависи от епидемиологичната конюнктура, тъй като обстановката у нас продължава да е доста динамична. Това заяви пред БТВ доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

„ Отварянето ще бъде поетапно, ще опитаме с по-малки групи и при съблюдаване на всички правила “, посочи той.

Данните демонстрират, че към 55-60% от родителите желаят градините и яслите да работят.

„ 30-40% от тях обаче няма да пуснат децата си нито на ясла, нито на градина, което ненапълно ще облекчи нещата. Някои родители са много притиснати и е добре да им осигурим тази опция да стартират да работят “, разяснява доцент Кунчев.

„ Ако има случай на инфектирано с ковид дете, градината ще бъде карантинирана. Това значи там да не влизат нови деца сходно в обстановките с варицела и скарлатина “, изясни още той.

Във връзка с отварянето на моловете той изясни, че до това решение се е стигнало поради търсеното на баланс. Важно е да се употребяват базовите условия като носене на маски в закрито помещение и положителната персонална хигиена.

„ Тенденцията е относително удобна и никога не значи, че казусът е решен. Малко ме плаши тази психическа конфигурация измежду огромна част от популацията, че всичко свърши и ще вършим каквото си желаеме. Това е огромна неточност и някои страни го претърпяха. Не мисля, че сме в обстановка да изпуснем нещата “, на мнение е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР