В края на българското европредседателство социалния министър Бисер Петков подаде

...
В края на българското европредседателство социалния министър Бисер Петков подаде
Коментари Харесай

Историк пред Фрог: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов

В края на българското европредседателство обществения министър Бисер Петков подаде оставка. Вчера министър председателят сподели, че я приема, само че през днешния ден реши съвдем друго. Казват, че имало диалог сред Борисов и Петков във връзка на неовладяното неодобрение на родители на деца с увреждания. Това сподели пред Фрог нюз историкът Петър Добрев във връзка министерската оставка.
Ето какво показа Добрев пред екипа ни: Реакцията обаче на протестиращите родители след оставката на министъра приказват за други аргументи, които са довели до отдръпването на Петков. Протестиращите родители обявиха, че ще извърнат митинга в отбрана на подалия оставка министър. Самите протестиращи споделят, че тъкмо с този обществен министър са намерили добър разговор. Предстои да бъде импортиран в Народното събрание Закон за персоналната помощ. А това е едно от главните претенции на протестиращите родители.

Коя е тогава същинската причина за подадената оставка? Според мен същинската причина е обвързвана с дарението на Слави Трифонов, което е в размер на към 3 000 000лв. Това подаяние, както бе посочено от Слави Трифонов на конференция извършена на 22.05.2018г, ще бъде за организации свързани с деца с увреждания. Парите са събрани от концерта в Лондон. Това е същинската причина съгласно мен за министерската оставка. Дарението на Трифонов изключва една доста значима фраза от речника на Борисов „ Аз дадох…. “.

Той произнасяше тази фраза неведнъж и в никакъв случай не даде негови пари, а обществени средства. Сега Трифонов дава колосална сума пари. И не е незначителен обстоятелството, че българите, които посетиха концерта на Слави Трифонов знаеха, че събраните средства от продадени билети, които те заплащат, ще бъдат дарени за тази благородна идея. В този смисъл Слави Трифонов направи съпричастни към идеята си и тези хиляди българи. Това Борисов не може да го понесе елементарно. Той не може да осъществя сходна самодейност.

Именно заради тези условия считам, че това е същинската причина за министерската оставка. Просто Петков е отговорен пред Борисов, че позволи Слави Трифонов да подеме и осъществя тази благородна самодейност.

Властта в България е имала през годините съществени проблеми с песните и концертите на Слави Трифонов. Да си напомним кои песни се пееха на площадите през 1997? Какво беше посланието на тези песни? Властта трябваше да падне и падна.

Да си напомним концерта на Слави Трифонов на Орлов мост през 2016г и резултата от него. Какво беше посланието на концерта? Референдумът трябваше да успее. И той съумя да активизира поддръжка, която бе колосална.

Какво бе посланието на концерта в Лондон? Посланието бе изписано върху тениските на протестиращите родители. По-ясно обръщение е мъчно да си показа човек – СИСТЕМАТА ГИ УБИВА. И дарението на Слави Трифонов, както и на хилядите българи посетили неговия концерт, цели да се промени системата. Да, същата тази система, за която приказват протестиращите родители. Да, става въпрос за същата тази система, която подалият оставка Петков бе почнал да реформира.

Борисов с инстинкта си за оцеляване усеща ехото от концерта на Слави Трифонов и хилядите българи взели участие в него. Преди този концерт имаше един различен концерт, само че в НДК. Става въпрос за концерта на Силви Вартан. Да си спомним за реакцията на публиката по отношение на Цветанов. По-мощно освиркване човек не може да си показа.

Сега остава Слави Трифонов да направи още няколко концерта и да подари парите на организации в други публични браншове. След тези концерти няма да останат министри в кабинета.

И да се върнем към аргументите за оставката на Петков. Това са страховете на Борисов от силата на българите, които вземат участие в концертите на Слави Трифонов. Времето демонстрира, че тези концерти работят като гърмеж, който предизвиква в следствие верижна реакция. А следствието от верижната реакция е нуклеарен гърмеж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР