В края на април ще има свободен избор на ваксини.

...
В края на април ще има свободен избор на ваксини.
Коментари Харесай

Вирусът у нас: Стана ясно кога ще има свободен избор на ваксини

В края на април ще има свободен избор на ваксини . По-скоро би трябвало да работим по мотивацията на жителите да продължат да желаят да се ваксинират, с цел да достигнем тези заветни 70%, които ще ни обезпечат успокоение като общество. Това сподели на брифинг основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му  през идващите два месеца главната задача е имунизационният развой да върви по всички вероятни канали  – през персоналните лекари, в електронната система и със „ зелени коридори “. „ Натискът към лечебните заведения сега е по-голям, само че опцията на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области отводи за банкет в лечебните заведения няма и те намират метод да се оправят “, сподели доцент Кунчев, заяви bTV.

Данните от последното денонощие

4497 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие . Това сочат данните на Единния информативен портал. Направени са 19 424 теста, което значи, че позитивните проби са 23%.

През последните 24 часа са умряли 203 души, а излекуваните са 3112 . Най-много новозаразени има в София – 1183, следват Пловдив – с 391 души, и Варна – с 264.

През миналото денонощие са сложени 9006 дози ваксини . Така общият брой на поставените дози към този момент е 445 547.  Общо имунизираните лица с втора доза са 90 327. Междувременно у нас пристигнаха 51 600 дози от ваксина та против COVID-19 на " Moderna ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР