В края на активния летен сезон и заради поредицата от

...
В края на активния летен сезон и заради поредицата от
Коментари Харесай

КАТ започва масови проверки по пътищата

В края на дейния летен сезон и поради поредицата от почивни дни, " Пътна полиция " впряга целия си запас за всеобщ надзор по пътищата в страната. Това стана ясно на брифинг. Фокусът е ориентиран в две посоки - ограничение на придвижването на тежкотоварни камиони и надзор на нападателните водачи в пътното придвижване.

" Утре сме основали организация за засилено полицейско наличие. Заради упования трафик АПИ е въвела заповед за възбрана за придвижване над 12 тона по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", заяви гл. контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция " Национална полиция ".

Предприет е нов метод за по-засилен надзор за скоростта. Точките и местата за надзор ще се трансформират динамично. Целта е да се влияе над нападателните водачи, прибавят още от " Пътна полиция ".

" Тези водачи, които си разрешават да карат в лентата за наложително прекъсване. Когато възникне случай се образуват километрични колони. Екипи на полицията ще слагат камери в такива случаи, да се снимат тези извършители ", обясни още контрольор Лъчезар Близнаков.

Екипи на столичната полиция ще подкрепят организацията на придвижването на входно-изходните точки към София.

Петък от 14:00 - 21:00 часа.
Събота от 8:00 - 14:00 часа.
Понеделник (6-и септември) 14:00 - 21:00 часа.

От " Пътна полиция " регистрират още, че през това лято се е нараснал неведнъж трафикът на тежкотоварни камиони и гастарбайтери, главно по автомагистрала " Тракия ". Очакванията са, че в последния от серията почивни дни, 6-и септември, ще има извънредно засилен трафик от Гърция към София.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР