В края на 2022 година Дениъл Рикардо се раздели предсрочно

...
В края на 2022 година Дениъл Рикардо се раздели предсрочно
Коментари Харесай

В Ред Бул едвам са познали Рикардо при завръщането на австралиеца

В края на 2022 година Дениъл Рикардо се раздели предварително с тима на Макларън и се завърна в Ред Бул, където зае поста на трети и авариен играч.

За австралиеца това бе като „ завръщане вкъщи “, защото той бе титулярен водач на Ред Бул сред 2014 и 2018 и реализира най-големите си триумфи във Формула 1 точно с „ биковете “. След това той прекара две години в Рено и две в Макларън, само че като цяло тези случки на Рикардо не дадоха отговор на очаванията, които имаше към тях.

Рикардо направи своето завръщане в падока на Формула 1 по време на домашната си Гран При на Австралия, а това стана мотив и за възобновяване на мнения по отношение на неговото настояще и бъдеще.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър бе един от хората, които се включиха в тези полемики, като той съобщи, че в Милтън Кийнс „ колкото да са разпознали “ Рикардо при неговото завръщане в тима. Той също по този начин добави, че австралиецът към този момент умира от предпочитание да се върне зад кормилото на същински автомобил от Формула 1.

„ Мисля, че казусът е, че когато управляваш кола, която има много дефекти ти се адаптираш към нея, с цел да извличаш максимума от нейните благоприятни условия. Когато той се върна ние видяхме, че той е придобил някои привички, които преди не бяхме виждали у него. Едвам го познахме, а той отсъства единствено четири години.

„ След почивката, която той имаше по Коледа, той се върна и стартира работата си за 2023 в положително въодушевление. Той има положително чувство за колата във виртуалния свят, а нашият симулатор корелира добре с действителността.

„ Мисля, че той обезверено желае да седне зад кормилото на същинската кола, с цел да валидира това изказване. Определено ние виждаме по какъв начин Дениъл, който познавахме, се връща “, изясни Хорнър пред медиите в Австралия.

Той също по този начин разяснява и готовността на Рикардо да седне зад кормилото на една от колите на Ред Бул, в случай че един от титулярите на отбора – Макс Верстапен и Серхио Перес, бъде възпрепятстван от присъединяване в даден уикенд.

„ Мисля, че ще са му нужни 10 минути, с цел да се приготви. Той е в добра форма. Когато той се върна изглеждаше поотслабнал, само че в този момент наподобява по-добре. Той тренира крепко и е в подготвеност да седне зад кормилото при потребност “, съобщи шефът на „ биковете “.

Освен с Рикардо Ред Бул разполага с още няколко аварийни водача, измежду които са двамата състезатели на Алфа Таури – Юки Цунода и Ник де Врийс и другият авариен водач на Ред Бул и Алфа Таури Лиам Лоусън.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР