В края на 2018 година около и в Пловдив се

...
В края на 2018 година около и в Пловдив се
Коментари Харесай

Къща в покрайнините вместо типов апартамент

В края на 2018 година към и в Пловдив се строят най-малко десетина нови селища с къщи от затворен вид. Два от плановете се сторят в село Марково, където поради мощния интерес вложителите на " Mountain House 1 " възнамеряват втори стадий с още редови къщи. Парцелът се намира при започване на селото, покрай стадиона - в северното подножие на Родопската яка. Ако се разхождате в Мол Пловдив пък, ще видите макета на „ Markovo Villas Park ”. До входа на мола посетителите с интерес се стопират, с цел да прегледат къщичките, заложени в плана. Атрактивното населено място, инвестиция на интернационалната компания „ Перформ Риал Истейт ”, е в развой на реализация на 5 км южно от Пловдив, още веднъж в с. Марково.

През пролетта на 2018 година пловдивчани научиха за още един живописен план - единствено на 10 минути от центъра на Пловдив се строи „ Vida Verde ”. Името на селището от 66 къщи идва от испанския „ зелен живот ”. Къщите му са заобиколени от зони за спорт, детски площадки, кафенета и дребни търговски обекти - по този начин се оформя един миниквартал, структуриран по модел, който към този момент е прочут в цяла Европа. В градеж са първите 18 къщи, обясниха от екипа. „ Локацията ни е на 800 метра от прелеза на „ Тракия ” по Ягодовско шосе, тъкмо до табелата на Пловдив. Затова къщите се построяват в естествена зелена среда с практично обособени общи елементи - детска площадка, спортна зона, басейн, фитнес, зона за барбекю и следен достъп. ”

Кв. " Остромила " е другата желана локация от бизнесмените. В края на годината две компании оповестиха проектите си да изградят селища от нови къщички. Единият план се назовава Casa Mia - под това име предприемачът Христо Томов разгласи, че ще строи 24 стилни къщи с по 4-5 спални. „ Животът в извънградски комплекс от затворен вид има бъдеще. Този тренд го усещах от дълго време, само че в този момент виждам, че и хората към този момент са подготвени за него. Първо, мястото е отзивчиво и налично, в квартал „ Остромила ”, където към този момент има построена инфраструктура, общината направи нов път със наложителните канализация, нов тръбопровод. Освен това регионът е газифициран, с LED осветяване. Напълно обикновено е да дойдат и купувачите, хората, които са подготвени да платят една по-висока цена за един по-спокоен живот ”, изясни предприемачът Христо Томов.

В непосредственост, още веднъж в " Остромила ", ще се появи „ Тоскана Резиденс ”. Най-новата инвестиция на „ Арх Ситистрой ” включва 5 жилищни здания, всяка на 4 етажа, с необятен вътрешен двор във тип на парк.
„ Тоскана Резиденс ” пък е умислен като отпратка към неповторимия жанр на слънчева Тоскана - едно неповторимо място в цяла Италия. Проектът, разположен измежду доста зеленина, тишина и уют, залага на първокачествен дизайн - типичен архитектурен отбор, който дава отговор на актуалните правила за функционалност, хармония и шир.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР