В кръвта на обвиняемия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе

...
В кръвта на обвиняемия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе
Коментари Харесай

Сийка Милева: Шофьорът, убил французин, може да получи второ обвинение

В кръвта на обвинения, предизвикал тежката злополука на Околовръстното шосе в София има съществуване на 1.73 промила алкохол, както и наличие на кокаин. Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг пред медиите.

От проучването, направено във ВМА, изрично се откри, че обвиненият Димитър Любенов е управлявал автомобила си след приложимост на алкохол и опиати, сподели тя.

Милева уточни, че следва да се изследва какъв брой са били промилите все още на злополуката.

Самият Любенов е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и дрога, едвам по-късно се е съгласил да даде проба във ВМА.

Ще се реши и дали мъжът с 29 нарушавания на пътя да бъде упрекнат за безчинство, защото крещял " Кво ви пука за тия французи, вие българи ли се? " Той не им оказал помощ, за което също може да му бъде търсена отговорност.

СГП правят дейни дейности по следствието.

Милева прикани за взаимоотношение сред институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се уточни отговорността на институциите, с цел да се оправим с закононарушенията на пътя, само че и с проведената престъпност и разпространяването на опиатите.

По първични данни, на Околовръстното шосе мощната кола, ръководена от Любенов, блъснала движещия се начело автомобил, в който пътували трима души. При тежката злополука почина френски жител, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко положение. Пострада и водачът на колата.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР