В конкретния случай няма някакъв проблем с пътния участък. Това

...
В конкретния случай няма някакъв проблем с пътния участък. Това
Коментари Харесай

Служебният регионален министър Иван Шишков: Не трябва да си позволяваме да не развиваме пътната инфраструктура

В съответния случай няма някакъв проблем с пътния сектор. Това съобщи в връзка с тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " нощес, служебният районен министър Иван Шишков по Българска национална телевизия. По думите му, тази част от автомагистралата е въведена в употреба през 2012 година и от 10 година автомагистралата се употребява в този сектор, който не е от проблематичните. Очевидно е обаче, че след няколко години ще се наложи да му бъде изработен най-вероятно главен, а не настоящ ремонт.

" За страдание през последните 10-15 година повече се говореше, в сравнение с да се строят автомагистрали. Станахме очевидци, че Автомагистрала " Хемус " се строеше на процедура до 3-ти лот, изключвам казуса с раздадените пари. Назад във времето нито са се възнамерявали, нито са се строели автомагистрали в безспорна целокупност. Имаме извънредно малко автомагистрали, които не стигат за трафика. Ние не сме богата страна, само че никога не би трябвало да си разрешаваме да не развиваме инфраструктурата, да се възнамерява и по оптимално бързия метод да се построи ", изясни арх. Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

В първия си ден като министър той е упълномощил на чиновниците на АПИ да се създадат състезания за зимното разчистване.

" Това, за което са отговорни от АПИ е, че са създали поръчка, която е била безусловно негодна. И проблемите, които са упоменати от Комисия за защита на конкуренцията са изцяло действителни. Старото управление на АПИ е отговорно за неизрядни публични поръчки, които доведоха до това страната в действителност да изпадне в тежка юридическа обстановка. Те са мислили в посока по какъв начин да създадат тригодишните контракти пролетта и са оставили зимното разчистване. Искали са безусловно да принудят страната и Народно събрание тогава да удължат периодите на старите контракти, с цел да може по същите тези контракти да бъде предоставено и зимното разчистване. Според мен, част от ръководещите желаеха да принудят Народно събрание да удължи периодите, само че това не се случи. Сега сме изправени пред сложна обстановка, само че тя е решима ", изясни още Шишков.

Той посочи, че след 15 дни би трябвало да завърши процедурата по Закон за обществените поръчки и би трябвало да стартира избор на реализатори. Провел е две срещи - една със строителите на интерконектора, и друга - с пътните компании, които ясно са разбрали, че тези пари, блокирани от Народно събрание, няма по какъв начин сега служебния кабинет да им ги изплати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР